Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Jan Májíček - Protest proti vyklizení kóty, 10.06.08

11.6.2008

Dobrý den,

děkuji, že jste se tu dnes sešli na tomto solidárním protestu. Jsme tu dnes proto, protože včera proběhl zátah vojenské policie na kótě 718, kterou už několik týdnů obývala skupina Greenpeace. Protestovala tak proti tomu, že česká vláda nadále jedná i přes odpor většiny občanů, že nedbá na to, že dva roky dávají lidé najevo, že tu radar nechtějí, a že jasně dávají najevo, že o radaru chtějí rozhodnout v referendu. 

My v Iniciativě Ne základnám se domníváme, že ačkoliv tento zásah proběhl formálně podle práva, tak postrádá legitimitu. Jedná se totiž o útok na občanský protest, který do jisté míry symbolizoval odpor českých občanů. O to symboličtější byl, že se odehrával v Brdech, kde má radar stát.

Po mé levé ruce na petičním stánku naleznete dopisy, které jsou adresovány jednak ministryni obrany Parkanové a jednak premiéru Topolánkovi, dopisy, které vyjadřují protest proti vyklizení kóty. Pokud souhlasíte s textem dopisu, podepište ho, abychom jej mohli zaslat oběma adresátům, aby náš dnešní protest přišel na úřad vlády a ministerstvo obrany.


« zpět
Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press