Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Trestní oznámení na policisty zasahující na Národní třídě 17.11.2008

21.11.2008

Členka Iniciativy Ne základnám paní Martina Landergott podala v těchto dnech trestní oznámení na policisty zasahující na Národní třídě 17.11.2008.


Podávám trestní oznámení do protokolu státního zástupce na neznámé pachatele, kteří se mohli dopustit trestného činu „zneužití pravomoci veřejného činitele“.

Dne 17.11 2008 jsem stála na Národní třídě u památníku 17. listopadu 1989. V ruce jsem držela kus látky s potiskem loga O.I Ne Základnám, neboť nesouhlasím s umístěním amerického radaru v ČR, a ignoraci české vlády vůči názoru většiny občanů považuji za porušování principů demokracie, proto jsem stála právě u památníku demokracie. Nebyla jsem ozbrojená, žádné jiné symboly jsem nepropagovala ani jsem se nijak slovně nevyjadřovala.

Do prostoru památníku vstoupilo zhruba dvacet osob. To bylo něco před dvanáctou hodinou. Příchozí začali mě a další dva odpůrce radaru, kteří též nijak neporušovali zákon, slovně a posléze i fyzicky napadat. Zmínění občané se nakonec pustili do ničení věnce s nápisem „Demokracie, referendum, Ne Základnám“.

Během mého napadání jsem opakovaně oslovovala přítomné strážníky slovy: „žádám o ochranu, oni mě napadají“. Reakcí bylo mé odvlečení z prostoru pietního místa. To se stalo pár minut před tím, než do prostoru „památníku 17.listopadu 1989“ vstoupil pan Mirek Topolánek, který zde položil věnec na místo, na kterém původně ležel věnec OI Ne Základnám, který byl pár minut před touto událostí zmíněnými občany zničen a zcela odcizen neznámým pachatelem.

Podávám trestní oznámení do protokolu státního zástupce na neznámé pachatele, přítomné policisty, kteří mne bez důvodu odvlekli od prostoru „památníku 17.listopadu 1989,“ čímž se mohli dopustit trestného činu „zneužití pravomoci veřejného činitele“.


« zpět
Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press