Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Tisková konference Iniciativy Ne základnám 3.5.2007

2.5.2007
Iniciativa Ne základnám si Vás dovoluje pozvat na tiskovou konferenci, která se uskuteční 3.5. v Residence Bologna, Konviktska 5, Staré Město, Praha 1, od 11.00h.

Tématem této tiskové konference bude:

1.pozvánka na ,,Radarovou štafetu“ po ambasádách evropských zemí, která vyvrcholí shromážděním v pátek 4.5.2007 v 16:00h před velvyslanectvím USA v Praze.
2.pozvánka na Mezinárodní konferenci proti militarizaci Evropy, která se bude konat v sobotu 5.5.2007 na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy (Hlavni budova, nam. Jana Palacha 2).

Iniciativa dále opakuje, že odmítá vybudování radaru USA na českém území a požaduje v této otázce referendum. Trváme na tom, že pro výstavbu takového zařízení nejsou racionální důvody. Jak už bylo mnohokráte řečeno, Česká republika, ani Evropa, ani nikdo jiný není ohrožen tzv. darebáckými státy, Íránem a Severní Koreou. Naopak výstavbou takovéhoto zařízení přispějeme k novému závodu ve zbrojení a vytváření většího mezinárodního napětí.

Iniciativa Ne základnám vznikla v červenci 2006 a v současné době se jí účastní téměř pět desítek organizací. Cílem iniciativy je nenásilnou formou bojovat proti umístění základny systému Národní raketové obrany Spojených států na území ČR. Iniciativa průběžně publikuje informace týkající se tohoto tématu na webových stránkách www.NeZakladnam.cz.

Tiskoví mluvčí: Jan Májíček, tel. 604 357 215, email: maja_konf@yahoo.co.uk
Koordinátorka mimopražských aktivit: Ivona Novomestská, tel. 777 232 883, email: ivona.n@email.cz

« zpět
Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press