Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Rakce na úvahu J.K.

Rostislav Adam, 1.11.2007
Samozřejmě že dosáhnou trvalého světovéo míru je těžký, nebo možná dokonce nemožný úkol. Můžeme se ale snažit o dosažení alespoň nějak přijatelného stavu. Ne můžeme, tařka musíme. Je jedno, kdo je u teď u moci. Kdo právě prosazuje jaký zbrojní systém. Musíme si konečně uvědomit, že jsou důležitější cíle než moc, území a zisk. I když něco půjde těžko, musíme se pokusit o vybrání toho nejlepšího ze špatných řešení!!!!
Obávat se Ruska, v dnešní době myslím nemusíme, vždyť pro něj jsou důležitější odběratelé, tedy mi. Stejně tak co jsem četl, tak Irán by měl být nějakou takovou velmocí. Myslím, že problém s Muslimy je, že oni se vlastně teď chovají tak trochu jako křesťané v dřívějších dobách. Příkaz svaté války taky patrně pochází odtud. Měli bychom se snažit převést válku pomocí zbraní na válku slov, ať už jakkoliv tvrdých. Alespoň se o to pokusme.
K problému iráckých diktátorů. Podobné poměry panují v celém okolí, je-li mi dobře známo. Žít v Saudské arábii je patrně stejné, jako v Iráku za Saddáma Husajna. Jenže Saudská arábie je partner Administrativy Spojených států. Jinak by asi už dávno mohlo dojít k válce se Saudskou arábií. Navíc v Íráku jsou bohaté naleziště ropy. Írán je hned vedle. Mít monopol na ropném trhu by se jistě hodilo kdekomu.
Největšího problému, kterýho bychom se měli vyvarovat je použití jaderných zbraní. Už dnes je ve světě síla jadernýc zbraní taková, že by bylo možné zničit Zemi minimálně 12 krát. Jako by to nestačilo pouze jednou. Patrně hlavním důvodem, proč se některé státy snažily, krom Hittlerova Německa, a možná i snaží vyvynout jaderné zbraně je ten, že tyto zbraně už dávno měli Američané. Ale myslím, že to už tu bylo psáno dokonce několikrát. Nemá smysl dále rozšiřovat zbraně, jestliže ovšem chceme přežít!!!!
Zhlédnuto 1393 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press