Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Objektivita 7

Rostislav Adam, 4.11.2007
Vážený pane Nováku. Chtěl bych se Vás zeptat na jedinou otázku. Kolik by jste bral za to, abyste prezentoval názory naší strany? Ne, že bych ty peníze měl a vůbec ne, že bych vám je chtěl dát, ale uvědomte si jednu věc:
Vláda a pan Klvaňa prezentují zásadně jen názory pro, za peníze daňových poplatníků a bůhví kolik, že za to dostává od jinuď. Česká televize více méně prezentuje taky výhradně názory pro. Kolik za to dostává? To se asi nikdy nedozvíme. Lidové noviny, kolik dostávají od vlády? Kolik dostávají jiné deníky? Taky nevím, a možná ani nechci vědět. Co se vyplatí prezentovat, to, za co dostanete víc peněz, nebo to, za čím si stojíte. Bohužel žijeme v zemi, kde jsou úplatky naprosto běžnou záležitostí.(A vím o čem mluvím, ačkoliv jsem nikdy, co pamatuji žádné úplatky nedával. To, jestli člověk udělá maturitu nebo ne taky někdy záleží na penězích.)
Žijeme ve státě, kde peníze mají větší moc než vlastní svědomí, alespoň na mnohé, bohužel. Ale jedno by mne stejně zajímalo, proč se člověk, který nadužívá peníze daňových poplatníků ptá po původu prostředků iniciativy(už je to před delší dobou). Jak by to asi vypadalo, kdyby lidi dělali věci pro druhé, ne kvůli penězům, ale například z lásky?
Zhlédnuto 1362 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press