Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Re: Re: Íránská hrozba x globální oteplování.

Pane Nováku, že do 5 let budou všude tropy, to nevrdím. Kolik, že se ušetří oxidu uhličitého při vytápění, přesné číslo nevím, ale spousta oxidu uhličitého se vyrábí při spalování v automobilech, další velká část oxidu uhličitého se vyrábí v elektrárnách, jó, tady se asi něco ušetří, další spousty nepříjemných látek jako metan přímo ovlivňujeme. Nehledě na to, že s nadbytečným vypouštěním oxidu uhličitého se uvolňuje ještě daleko víc oxidu uhličitého a oteplování se jaksi zrychluje.
Mimochodem to, že se rozpustí led na severním pólu nás může ohrozit. Nejen, že se zvedne hladina moří, ta jen o několik centimetrů, zato tu může být v zimě opravdu pořádná zima, možná taková, na jakou si lidská civilizace nepamatuje.
A chcete-li nějaký příklad, jak se již změna projevuje, do čech se ve větší míře dostává pavouk vosí, a myslím, že nejen ten.
Zatímco Íránské rakety lze vyřešit diplomatickou cestou, i když to možná bude skřípat, globální oteplování takhle vyřešit opravdu nejde. Taky s kým byste chtěl jednat o tom, že globální oteplování nebude. To musíme my, jako lidi řešit kolektivně.Teďka nemám přesné údaje, ale když jsem je naposledy sháněl, tak byla vize, že kritický vzrůst teploty nastane kolem roku 2070. Teď to patrně bude už nižší rok, zvlášť když před nějakou dobou proběhla zpráva, že roztálo tolik ledu, kolik se předpokládalo za 10 let.
Takže myslím, že než se obávat Íránských raket, je třeba se spíše obávat globálního oteplování. Prezident, ještě, Klaus i mnozí jiní si myslí, že to hrozba není, nebo není tak velká, nebo že nic nemůžeme udělat. Když se každoročně ušetří na zbrojení, bude více peněz na snížení důsledků globálních klimatických změn. I já bych byl rád, kdyby nebylo, ale jak vidím kolem sebe, tak ono to je, nebo alespoň to tak vypadá.
Stačí pane Aleši Nováku? Doufám, že ano.
Zhlédnuto 1594 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press