Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Poplatky možná nejsou protiústavní, ale určitě neetické

Vážený pane Nováku a ostatní milý diskutéři,
zaujala mne Vaše debata o poplatcích. I kdyby poplatky u lékaře nebyly protiústavní, o čemž silně pochybuji, tak jsou přinejmenším neetické. Hipokratova přísahá říká v tom smyslu, že lékař nebude požadovat peníze za lékařskou péči. Zákon by mněl toto brát v úvahu. Platit u lékaře přímo by se opravdu nemělo, navíc k čemu pak máme zdravotní pojištění. Navíc u dětí, kdy za děti rozhodují rodiče, to opravdu nejde, protože by mohlo dojít k zanedbání péče o dítě, pod záminkou ušetřit co nejvíc peněz.
Ještě bych chtěl zmínit několik dalších věcí. Do limitu 5000 korun se nezapočítává to, co zaplatíte v nemocnicích za dny v nemocnici strávené na lůžku, třeba po úrazu, ale i třeba zánětu slepého střeva. Už limit 5000 Kč se mi zdá nesmyslný. K jeho vyčerpání dojde po 167 placeních, což myslím, že i u chronických pacientů je nesmyslně moc.
A ještě jedna věc, nejen že jsou zavedeny neetické poplatky, ale v neděli prošla zpráva o tom, že vláda ruší centrum pro sanitky, které je udržovalo v hygienicky dobrém stavu. Přesný obsah zprávy neznám, ale vpodstatě to na nás má dopad, že se v sanitce můžeme naopak nakazit, než že by se nám přilepšilo.
Inu, někdy to tady opravdu vypadá, jako v rozhodnutí Jimiho Hackera(ze seriálu Jistě pane premiére): na post ministra zdravotnictví dáme silného kuřáka a na ministra sportu člověka, který se sportem nikdy nic neměl.
Zhlédnuto 1407 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press