Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Může být Roberts ještě považován za novináře?

Rostislav Adam, 2.12.2016
Pan Man, a nejen on, se odkazují na tohoto člověka jako na údajně nejlepšího novináře. Před volbami ovšem tento člověk zveřejnil na svém zpravodajském webu článek, že pokud by mělo dojít k vítězství Trumpa, tak má dojít k výpadku internetu a toto vítězství znemožnit. S tím, že se mělo vrhnout špatné světlo na Rusko(jako by nestačilo, že Rusko na sebe vrhá špatné světlo vyvražďováním civilistů v Allepu a cílenými útoky na nemocnice - zdroj Channel Four).
Jak už nyní víme, k ničemu takovému nedošlo. Jak by také mohlo, když Putin Trumpa otevřeně podporoval. Leda snad, že by Putin náhle došel k prozření, že Trump pro něj není ideální volba, jako ostatně pro nikoho, neb jednou říká to, podruhé zase ono, takže si nikdo nemůže být jist, co udělá v příští minutě, pravděpodobně ani on sám. Patrně záleží, co vyhodnotí, že je pro něj osobně v danou chvíli lepší.
Roberts zjevně podporuje Trumpa. Stejně tak dle všeho stále kritizuje USA, ale že by nějak kritizoval Rusko, když dělá totéž co jindy USA(jako teď v případě války v Sýrii), to se minimálně nedozvíme. To je ovšem v přímém rozporu s tím, co by měl správný novinář dělat. Správný novinář, přestože si třeba myslí, že někdo je lepší, by neměl podporovat žádného politika. Stejně tak by se neměl ptát, kdo to udělal a podle toho hodnotit, ale hodnotit daného aktéra čistě podle skutku. To ale patrně Roberts nedělá. Jistě, ideálních novinářů je málo. Ovšem často se alespoň snaží. I ta proklínaná Česká televize se nějak snaží být objektivní, v mnoha případech se jí to úplně nedaří, ale snaží se a poslední dobou se přece jenom její zpravodajství lepší, ačkoliv pořád ne tak, aby brzy dosáhlo kvality Channel Four. V případě Robertse, a jiných "alternativních" novinářů, člověk spíš vidí opak, rezignuje na objektivitu, a tím se spíš stává hlásnou troubou propagandy(zdroj nebudu řešit i když je to asi zřejmé), než novinářem.
Zhlédnuto 864 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press