Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

pane Gregore, nezjednodušujte problémy

Vážený pane Gregore,
domnívám se, že problémy vidíte velmi zjednodušeně. Tvrdíte, že chudí lidé v rozvojových zemích dělají bordel a ten následně dělají i v zemích, kam emigrují. To je jako, kdybych tvrdil, že češi pořád jenom sedí v hospodě a čučí na hokej, holanďani hulí trávu, a američani žerou hamburgery a válí se před televizí. Takle rozhodně nelze zjednodušovat problematiku jiných kultur. Nejste jediný kdo cestuje. Od svých 17. let se účastním dobrovolnických projektů v zahraničí, kde zdarma pracuji na projektech, které slouží veřejnosti. Velkou výhodou takové práce je, že poznáte místní lidi ne jako turista, ale jaksi "zevnitř". Další věcí je, že se pohybujete v kolektivu lidí z celého světa (projekty jsou mezinárodní), takže spoustu věcí vnímáte jaksi živěji. Např. letos jsem se setkal s jihokorejcem, který konal svou základní vojenskou službu v Iráku atd.
Když jsem pracoval v Německu, pracovali s námi turečtí a kurdští imigranti. Byli z celé firmy,která práci organizovala, jediní kdo se domluvil anglicky, dokonce ani primátor zhruba 300 tis. města, kde projekt probíhal neuměl ani kváknout, kdežto kopáč - imigrant hovořil plyně. V této oblasti, (vestfálsko), kde žije mnoho emigrantů z Afgánistánu, Turecka a jiných převážně muslimských zemí, jsem nikdy s nimi neměl nejmenší problém. Všichni byli normální součástí společnosti, hovořili normálně německy, tedy žádný bordel.
Další zajímavou zkušenost jsem udělal v Turecku, kde jsem se pohyboval hluboko ve vnitrozemí, v oblasti, kde je cizinec naprostá vzácnost. Nikde v evropě jsem se nesetkal s takovou pohostinností, a takovým zájmem o moji kulturu, náboženství atd. Každý s kým jsem mluvil, měl značný respekt k naši kultuře a ani náznakem by si ji nedovolil dehonestovat (což mi v naší "skvělé" EU -AM civilizaci děláme naprosto běžně,že ponižujem kulturu někoho jiného) . Když totiž vyjádříte alespoň minimální respekt k náboženství, hodnotám a tradicím někoho druhého (v tomto případě hodnotám islámu), lidi Vás budou respektovat. To je alespoň moje zkušenost.
Psal jste též o hrozbě terorismu. Přišel jste s ní někdy do kontaktu? Já jsem jen jednou potkal člověka, který přežil atentát na vlaky poblíž Madridu v roce 2004. Z toho vyplívá, že toto nebezpečí je jen okrajové (rozhodně nemůže ohrozit existenci nějakého národa, či dokonce celého společenství) a tudíž si myslím, že strach z něj je uměle živen a odvetnými opatření trpí neviní lidé. A netvrďte prosím že je to jedno, že důležité je jak si stojí moje peněženka.
V USA jsem opravdu nebyl (jednou na to pravděpodobně také dojde), ale znám lidi, kteří, ačkoliv chtěli zůstat natrvalo, se po znovuzvolení G.W.Bushe vrátili, protože nechtěli zůstat v zemi, kde může být někdo takoví prezidentem. I můj vzdálený strýc, jehož otec emigroval do USA z ČSR, není ze současného prezidenta zrovna nadšen. Takže tvrzení, jak tam jsou lidé spokojeni, je skutečně dvousečné.
K vobám chodím, ale jsem značně znepokojen, když strana kterou jsem volil, koná naprostý opak svého volebního programu. To už jsem mohl rovnou volit ods.
Oceňuji, že lidi, kteří tu s Vámi chatují, už nepovažujete za feťáky a komunisty.
Zhlédnuto 1512 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press