Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Re: Raketový

Kryštof Kreisinger, 25.2.2009

Článek reaguje na:
-

Vážený pane Buchto,

proti radaru protestuji především kvůli lidem jako jste Vy. Mimořádně xenofobní závěr vašeho článku poukazuje na to, že o muslimech a jejich kultuře toho moc nevíte a čerpáte především z mainstreamových medií.
Islám jako náboženství je mimořádně tolerantní k jiným náboženstvím. Korán výslovně zakazuje jeho vnucování nevěřícím. Důkazem tolerance je i to, že většina muslimů má poměrně velké znalosti o křesťanství, což obráceně neplatí a pak se snadno ujmou takové bludy, které jste sem napsal. Tolerancí vynikaly i islámské říše, především otomanský sultanát. Právě zde našli azyl židé prchající ze Španělska před katolíky. Muslimská impéria ponechávály svobodu vyznání na svých územích. Např. elitní otomanské vojenské oddíly tkz. janičáři byly tvořeny křesťany. Když turci dobývali evropu, většina obyvatel to výtala jako pozitivní změnu, jelikož turecký feudální systém byl mnohem měkčí a poddaným poskytoval větší možnosti. Léna např.nebyla dědičná a leník neměl absolutní moc nad svými poddanými, tak jak to bylo v evropě. Mnoho lidí z evropy dokonce do otomanské říše emigrovalo za svobodnějšími podmínkami. Toť z historie.
Teď k evergreenům které jste sepsal. Nevím kde jste přišel na to, že ženy nemají právo na vzdělání či volební právo. Např. u nepřítele č.1 Iránu, ženy běžně volí, dokonce je zde běžná parlamentní demokracie západního typu, dívky zde studují na univerzitách a věřte nevěřte ženy zde vykonávají ryze mužská povolání jako je např. řízení autobusu. Podobná je situace v Turecku, Libanonu, Jordánsku a bylo by pravděpodobně i v Palestině, nebýt věčné Izraelské devastace tohoto národa. Mediálně vděčné oblečení: ženy a dívky se halí do šátků dobrovolně (ne z donucení) a jedná se zvyk společenský, nikoliv náboženský. Moje babička (a vaše pravděpodobně také) se halila do šátku a není na to nic divného. Dále píšete o násilí na ženách tolik omýlané v televizích. Vy si myslíte, že u nás není domácí násilí? Násilí na ženách je pácháno všude na světě a náboženství na to nemá žádný vliv. Vzpomeňte si jen na rakouský případ Fritzla a abychom nechodili daleko tak u nás proběhla kuřimská kauza týrání dětí a to je jen zlomek, takže naše super civilizace na tom není tak aby mohla kázat ostatním.
Hlavní příčina současné nenávisti vůči muslimům je to, že jejich kultura je jiná a mnoho lidí nedokáže pochopit, že se někdo nechová tak jako oni. Bohužel to dokazuje to, že lidé jsou nepoučitelní. Tak jak byli schopni zavírat oči nad likvidací židů, tak znovu pomáhají živit nenávist vůči jinému náboženství. Teď to ale schytali muslimové.
Zhlédnuto 3551 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press