Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

1989-2008STOP PODVODNÍKŮM A LŽÍM

Lukáš HERCLÍK, 1.3.2008
CHCEME SLUŠNÉ LIDI SE SRDCEM NA PRAVÉM MÍSTĚ, DO POZIC, ŘÍDÍCÍ STÁT, OSUDY A ŽIVOTY OBČANŮ ŽÍJÍCÍ V NĚM


CHCEME DOSÁHNOUT CELOSVĚTOVÉMU ODZBROJENÍ A MÍR PRO VŠECHNY S DŮSTOJNÝM ŽIVOTEM PRO VŠECHNY BEZ ROZDÍLŮ, S HESLEM:

VYMĚNME ZBRANĚ ZA MÍR NEBO POTRAVINY PRO LIDI, KTEŘÍ JE POTŘEBUJÍ NA CELÉM SVĚTĚ


2008NOVÉ VIZE
NOVÉ MYŠLENKY
DEFENESTRACE Plán na výstavbu amerického radaru v ČR bude zrušen. Znáte ten staročeský krásný zvyk zvaný DEFENESTRACE?
Když to politici už přeženou, spojí se český lid a vyhodí je z oken svých paláců. A nebo je nechá zrealizovat jejich šílené, plošně zkorumpované, usnesení?
Máme možnost volby > nechat se zničit svou pasivitou a mediálním omámením nebo získat zpět svou národní hrdost.
Já volím hrdost, co volíte Vy?
1630-1918 > Rakousko-Uhersko
1938-1945 > Hitler
1948-1989 > Komunisti
1990-2008 > banda zkorumpovaných a ukecaných politiků, mediokracie,
////
budoucnost je v rukou lidu
1.2.2008 18:02:32, Rustikann

STOP VŠEM ZLOČINCŮM, MANIPULUJÍCÍ S FAKTY A MYSTIFIKACÍ OBČANŮ NA CELÉM SVĚTĚ
Důvody útoku na Irák padly
Během roku také narůstaly pochybnosti o důvodech útoku na Irák. Zbraně hromadného ničení se nenašly. Americký ministr zahraničí Colin Powell v půlce května připustil, že se Ústřední zpravodajská služba CIA zmýlila i v případě údajných mobilních chemických laboratoří, které měly dokazovat, že Irák vyvíjel zbraně hromadného ničení. (více na Novinkách)
Vyšetřovací komise Kongresu, zabývající se útoky na USA z 11. září 2001, nenašla ani žádné věrohodné důkazy o spolupráci Saddáma Husajna s teroristickou organizací al-Kajdá, čímž padla i druhá záminka útoku na Irák. (více na Novinkách)
Americký ministr obrany Donald Rumsfeld přiznal, že skutečně neexistují "pevné a spolehlivé důkazy" o spojení bývalého iráckého diktátora Saddáma Husajna s al-Kajdá. "Byl jsem svědkem, že se výzvědné služby nemohly na povaze vztahů mezi Husajnem a al-Kajdá shodnout,“ řekl a dodal: "Co se mě týče, neviděl jsem žádné pevné, spolehlivé důkazy o jejich stycích." (více na Novinkách)
Generální tajemník Organizace spojených národů Kofi Annan označil 16. října invazi do Iráku za nelegální a v rozporu s Chartou OSN. Podle něj se o akci nemělo rozhodovat jednostranně, ale v Radě bezpečnosti. "Z pohledu Charty to bylo nelegální," řekl Annan. (více na Novinkách)
Alex Švamberk - Novinky.cz
NECHCEME DALŠÍ IRÁKY, I LIDÉ Z TŘETÍCH SVĚTŮ JSOU LIDÉ
Celkově je muslimů v ČR v současnosti zřejmě kolem deseti tisíc, z toho je kolem 400-500 etnických Čechů. Jsou sdružení v několika organizacích. Nejvýznamnější z nich - Ústředí muslimských náboženských obcí, které ale nebylo registrováno jako náboženská společnost - vznikla v roce 1991. V jeho čele stojí Mohammad Ali Šilhavý z Třebíče. Za jeho největší úspěch lze považovat otevření mešity v Brně v roce 1998, přestože se proti její výstavbě v předchozích letech zdvihla na komunální úrovni vlna odporu. V roce 1996 byla plánována i stavba mešity v Teplicích, kvůli protestům místních obyvatel se ale neuskutečnila. Modlitebny jsou i v Praze. Jednu z nich, sloužící převážně pro turecké občany, zřídilo Islámské kulturní středisko pro ČR. Za účelem získání právní subjektivity vznikly Islámská nadace v Praze a Islámská nadace v Brně. Existují i další organizace - Muslimské unie, která je registrována od roku 2000 jako občanské sdružení., Všeobecný svaz muslimských studentů (vyznávající silně tradicionalistické pojetí islámu pod vedením súdánského architekta Muhamadda Abbáse al-Mu´tasima), Liga českých muslimů a Islámský svaz - klub přátel islámské kultury. V ČR vychází i časopis Hlas muslimských náboženských obcí a ženský časopis Al-Manára. Česky psané informace o Muslimech jsou k dispozici též na internetových stránkách www.islam.cz, www.muslim.cz, www.muslim-info.cz a www.islamkultur.cz (Vojtíšek 2001b: 11).
Uvedené organizace se zaměřují především na náboženský život, do oblasti politického vyjednávaní jako zájmová skupina vstupují především při vyjednávání o registraci (což byl nejdůležitější cíl v devadesátých letech) a o modlitebních a dalších prostorech, dále pak pořádají přednášky a výstavy o různých aspektech islámu (včetně vztahu k demokracii a lidským právům), vyjadřují se i k důležitým událostem spjatých s islámem(např. odsoudily útoky z 11. září 2001).
NIKDO NEMÁ PRÁVO SI PŘIVLASTŇOVAT PLANETU

UŽ NEMÁME MOZEK OPIC, STOP LŽÍM A PODVODŮM

Bush znovu hájil postup USA v Iráku



Bush vysvětloval americký postup se značnou naléhavostí

Americký prezident George Bush přerušil tento týden již podruhé dovolenou, aby hájil válku proti terorismu a americkou politiku vůči Iráku.
USA vysílají do Iráku posily o síle patnácti set mužů.
Zpravodaj BBC ve Washingtonu poznamenává, že podle nejnovějších průzkumů veřejného mínění se rostoucí většina Američanů obrací proti válce v Iráku.
Projev prezidenta Bushe měl zjevně dvojí smysl - důrazně zopakovat cíle americké politiky v Iráku a Afghánistánu a odrazit výzvy odpůrců války v Iráku, kteří v posledních týdnech Bushovi znepříjemňují život.
"Okamžité stažení našich vojáků z Iráku a Blízkého východu by jenom posílilo odhodlání teroristů a poskytlo jim prostor, odkud by mohli útočit na Ameriku a svobodné země. Dokud budu prezidentem, budeme bojovat a vyhrajeme," prohlásil George Bush.
Publikum složené převážně z rodin vojáků sloužících v cizině jeho slova uvítalo bouřlivým jásotem.
Válku v Iráku Bush jako obvykle spojoval s bojem proti terorismu. Více než polovina Američanů ale uvádí, že jim válka v Iráku neposkytuje pocit většího bezpečí před teroristy.
Prezident se svým nejnovějším vystoupením zjevně snaží zabránit dalšímu šíření nespokojenosti amerických občanů.


1989-2008NOVÉ VIZE, NOVÉ MYŠLENKY, S MORÁLNÍM ODKAZEM PRO DALŠÍ GENERACE


15.3.2008HRADČANSKÁ14.00-OSUD NEZASTAVÍŠ
Zhlédnuto 1424 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press