Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

otazky-vaclava-moravce

Lukáš HERCLÍK, 3.3.2008
Premiér Mirek Topolánek (ODS) v neděli uvedl, že k návratu předsedy KDU-ČSL Jiřího Čunka do vlády dojde zřejmě tento týden. Řekl to v Otázkách Václava Moravce. Dále uvedl, že česká vláda nevyměnila povolení bezvízového styku s USA za výstavbu amerického radaru v Brdech.

http://www.ct24.cz/vysilani/2008/03/02/1126672097-208411030500302-12:00-otazky-vaclava-moravce/


Dnes jsem se koukal na mého oblíbence Václava Moravce, v pravidelných, jeho nedělních otázkách.

Musím říct a velmi mě to nazdvihlo ze židle, jakým způsobem opět přirostly Topolánkovi křídla při návratu z Ameriky.

Nás nezajímá pane premiére, s kým jste se setkal, že jste byl tři hodiny v bílém domě oproti jiným návštěvám státníků, kteří tam jsou údajně přijímány na půl hodiny.

Co si o sobě vůbec myslíte, odjedete jednat o radaru, na který nemáte důvěru přes poloviny národa, vyznamenáte ještě k tomu vrahy Mašíny.

Dva členové skupinky Václav Švéda a Zbyněk Janata byli v sovětské zóně Německa dopadeni a vydáni do Československa, kde pak byli popraveni. Bratři Mašínové a poslední člen skupiny Milan Paumer úspěšně dorazili do západního Berlína. Později, v USA, se všichni tři přeživší členové skupiny přihlásili do americké armády se záměrem pokračovat v protikomunistickém odboji.

Jelikož při přípravě útěku a při něm zabili celkem šest ozbrojených lidí (dva příslušníky bezpečnosti a ozbrojeného pokladníka (milicionáře), který vezl výplaty, tři příslušníky východoněmeckých ozbrojených složek), je dodnes ta část česká veřejnosti, kterou kauza zajímá, rozdělena na dva tábory, z nichž jeden považuje skupinu bratrů Mašínů za vrahy, zatímco druhý za národní hrdiny, kteří vedli legitimní ozbrojený odboj proti totalitnímu komunistickému režimu.

13.9. 1951 v Chlumci nad Cidlinou to byl příslušník SNB Oldřich Kašík při přepadení stanice SNB za účelem získání zbraní.

28.9. 1951, v Čelákovicích to byl příslušník SNB četař Jaroslav Honzátko. Kdy při přepadení stanice SNB za účelem získání zbraní byl bezbranný omámený příslušník bez milosti podřezán Ctiradem Mašínem.

2.8. 1952, mezi Čáslaví a Hedvíkovem byl zastřelen pokladník Kovolisu Josef Rošický při přepadení vozu vezoucího výplaty pro zaměstnance do Hedvíkova. Pokladník přitom pouze bránil peníze před Mašíny, kteří byli převlečeni do uniforem Lidových milicí.

Ano, ctím jejich myšlenku a chápu jejich rozhořčení nad komunisty v té době, ale bez ohledu na danou příslušnost, kor vůči minulému režimu, kdo nebyl v komunistické straně, jako by nebyl, ale uvědomme si, že stříleli do svých lidí, do Čechů, a to je myslím podstatné.


Ano, je naší národní ostudou a hlavně Václava Havla, že jsme ihned po revoluci komunistickou stranu nekompromisně nezrušili, či nepožadovali aspoň změnu v jejím názvu.

Jenže, teď se bohužel dostáváme k faktům, že komunizmus vlastně dodnes neskončil, jen si pánové převlíkli kabátky. Trvalo nám to dlouho, než jsme to zjistili, ale přeci.

A prosím Vás pane premiére, nehrajte si na supermana Česka, tím, že chcete přebít, důležité téma, umístění radaru v Česku tím, že řešíte kalamitu v Česku, co vy řešíte, pracují naplno elektrotechnici, hasiči a záchranné složky a v neposlední řadě, si pomáhají občani sami, prosekávají si cesty z chalup a chat.

A nevěřím Vám, že jste nás za víza už nevyměnil, a víte proč?

Vám, kterému jsem z celého srdce fandil, mě velmi a lidsky zklamal. Zneužít svoji rodinu k Vaší kampani a ještě k tomu obelhat s tímto trikem Vaše voliče a celý národ, to správní chlapy nedělají.

Nebýt Vaši skvělé ženy pane premiére, nejste tam, kde jste. A kde máme Vaši smlouvu s občany? Vaše sliby, velké chyby.

To samé pane Paroubku, věřím, že také cítíte vypjatou nervozitu posledních dnů od historicky pošpiněných voleb prezidenta. Ale musím smekat, svatbou s Petrou Kováčovou, jste získal kvalitního poradce, který má zásadní vliv na Vaše vystupování v posledních měsících, je to jen psychologická hra, kdy sledujete průzkumy veřejných mínění a různé debaty a to defakto reprodukujete do medií.

Jste jak malý neposeda, nad pozitivními vývoji v aktuálních prúzkumech.


Promiňte mi, ale sleduji Vás již delší dobu a nejen Vás. Bohužel, máte také snížený kredit u občanů, nenechte se zmást, těmi pár naštvanými důchodci. Utvořující,tyto chabé a pro mě nepočítatelné fakta do placu.

A děkujeme pane Topolánku za víza za radar, třičtvrtě národa se už třese, jak z naškudlených peněz pojedeme do Ameriky nebo Kanady, no neberte to, ještě si můžeme vybrat…….


Tady máte pane Topolánku podporu Vašich občanů, Děkujeme

http://www.avenna.cz/?/clanky/osud/rubrika-deni-v-cr/chtit-ci-nechtit-radar-usa




Hodnotíte čin bratří Mašínů kladně?
Ano, jsou to hrdinové, postavili se totalitnímu režimu - 21.6%
Ne, mají na svědomí smrt šesti lidí - 78.4%

Celkem hlasovalo 19167 čtenářů.



STBáci a dozorci kteří za soudruha vraždili dnes berou vysoké důchody z našich daní.Moji předci bili za odboj v koncentráku,kdyš se vrátili tak jim komunisti po 48 sebrali majetek a zavřeli je!Rodina Mašínú na tom bila podobně.

Žádné hrdinství!Na svědomí mají nejen ty zavražděné,ale také ty,které nechali tady!Mám na mysli třeba jejich matku.

Ale fakt je, že ten Mirek Topolánek je super kluk. Už jen ti jeho kamarádí, pan Veverka a další...takové vzácné charaktery, to se jen tak nevidí.

Vyznamenat lidi kteří vraždili nevinné je zločin, ale vrána k vráně sedá - asi je premiér stejného ražení.

Doufám že tohle lidi zas o něco víc přesvědčí, aby příště nevolili ODS

Doufám, že některý Topolánkův nástupce ocení medailí hrdiny, kteří zastřelí pár ódéesáků, aby národu pomohli se zbavit modré totality.

Z TOHOTO SE MI CHCE BLEJT VELEBNOSTI

A CO ZELENKA TEN BY MOHL DOSTAT TAKY NÁKEJ METÁL, ŽE UDĚLAL V HAVLÍČKOBRODSKÝ NEMOCNICI TROCHU MÍSTA

Topolánek nemá právo, žít když podporuje a ocenuje vrahy pohrdá vlastním životem ta jedna zrůda

Vy, kdo je tady obdivujete, si uvědomte, že "vrazi Mašínové" bojovali proti komunismu tím, že vzali nohy na ramena a zdrhli, přičemž zabili několik lidí a osud republiky jim byl v tu chvíli a dosud je úplně u pr...dele. Takoví jsou to hrdinové!



Jasny...Cechacci vždycky uctívali jen zloděje a deb.ily, viz první den okupace 1938...polovina ihned kolaboranti...klasika... :-(((

Cítím stejné rozhořčení nad debatou jako Vy. Nechápu ty lidi co se zastávají tak zrůdného systému, který z lidí udělal jen prázdné schránky bez duší...


Vrah zůstane vrahem a kdo to schvaluje je víc než vrah

Myslím si, že toto vyznamenání ( i když nemám nic proti) nemá velkou váhu. Vyznamenání od představitele státu by mělo být za celý národ. A u toho mám otazník. Volil bych spíše jinou formu uznání a obdivu, nebo poděkování za nebojácný odboj..

Co dodat, snad jen dlouhý souhlas.Nemám rád tuhle českou povahu jemně řečeno neodvážných lidí. Postavme se konečně sami za sebe...nebojme se pořád.

Čemu se divíte? Od toho hňup. se můžeme dočkat jen toho nejhoršího,ale neměli by jsme se rvát o kosti které nám hází a radši udělat něco pro to aby se dostali k vládě rozumní lidé. ,?

No to je otázka...celej parlament je tlupa hamiznych nenazrancu, ktery si mlaskaj nad svyma korytama.

Ať si pan Topolánek přečte definici TERORISMU, která se učí na každé škole!!! Hlásím se k politice ODS, ale teď je mi stydno!!!

Bratřím Mašinům přeji dlouhe trápení s rakovinou. Zaslouží si to.

Oceněním Mašína, dal Topolánek jasně najevo, že pokud někdo nesouhlasí se systémem. Tak může použít i násilý, pro dosažení svého cíle.

Žádám pana premiéra,aby se na zpáteční cestě s USA zastavil v Německu a omluvil se pozůstalým po Reinhardu Heydrichovi za ozbrojený čin československých teroristů a navrhl odškodnění pozůstalých

To se dalo čekat, jeden h.a.j.z. l plácá po ramenou druhého h.a.j.z.la...

Doufám, že pan Brehovský uspěje se svým trestním oznámením na Toplánka. Vězení by se Topolánek mohl vyhnout, kdyby se nechal zbavit svépravnosti, což v jeho případě určitě nebude problém.

To snad není možný,to už si z nás ze všech dělají legraci. To je zvrácenost, Topolánek to určitě nevymyslel sám, jen bude vykonavatelem tohoto stupidního nápadu. Teda tohle vše má zase nějaký politický podtext, zase lezeme někomu do zadku, že?

Jsem volic ODS, ale timhle me pan Topolanek odzbrojil. A pokud vy schvalujete vrazdu stejne jako on, tak zrejme budete stejne hloupa jako on.

TOPOLÁNKU PLIVU TI DO KSICHTU I TÝ TVÝ PRAVÝ RUCE IVANOVI

to vyznamenání je soukromá iniciativa T*upo* hlava a nebo všech ptáků? A nebo dokonce celého kašpárkova divadla?

proc je tedy kajinek zavrenej kdyz je hrdina?
Zhlédnuto 1332 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press