Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

RRRRe: Radar šel do kytek jako první aneb Papcun nekecá

Cokoliv, co spadá pod NATO, není jen záležitostí USA, podléhá i rozhodování ostatních členských zemí, které budou válečné fanatiky z USA chladit.

Dobrá vyjádřím se i k druhému odstavci. Jsou to naše (než je Topolánek prodá) letiště a nevidím důvod, proč je ničit. Dokud na nich nebudem hostovat americká bojová letadla, nikdo na ně útočit nebude.

Radar v Brdech nebude jen tak nějaký radar. Bude to americký radar. A to je ten nejzásadnější problém. Ohledně budoucí americké politiky nemáme žádné záruky. Po technické stránce to bude vysoce výkonný radar. Raytheon vyvíjí moduly pro radar, které mají jeden dosahovat výkonu až 1000 W. A sama vláda tvrdí, že radar má pokrýt Írán. Stačí na mapě zapíchnout kružítko do Brd a udělat kružnici přes Írán a zahrne vám i evropskou část Ruska.
Pokud nemáte mapy po ruce, doporučuju stáhnout si nějaké ze stránek CIA https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook .

Jo zachytit by to měl, je to přece radar. Otázka je jestli bude zachytávat agresi, nebo naopak odvetu proti americké agresi, která by bez něj možná nebyla.

V případě, že někdo bude chtít zničit radar, tak to udělá. Např. ruská vojenská doktrína „umožňuje použití jaderné zbraně zaprvé proti zemím, které mají atomový arzenál, zadruhé proti státům, které na svém území rozmístí jaderné zbraně jiných zemí, zatřetí i proti spojencům zemí, které mají atomovou zbraň a kterým tito spojenci pomáhají proti Rusku.“

Nikdo nás napadat nebude, pokud tu nebudeme mít cizí vojska.
Zhlédnuto 1384 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press