Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Re: Re: Greenpeace na 718 !!!

x y, 30.4.2008

Článek reaguje na:
Pavel Smetana - Re: Greenpeace na 718 !!!

Když už operaujte Klausem tak jste si doufám zjistil, jak on definuje občanskou společnost - ale přepokládám, že ne takže aby jste zase příště jen něco nezavěsil do vzduchu - citát Václava Klause ze začátku 90. let

"Čelíme rozcestí, které se týká hlavní koncepce obsahu naší společnosti … zda chceme standardní systém vztahů mezi občany (společností) a státem, doplněný dobrovolnickými organizacemi, nebo zda utvoříme novou formu kolektivismu, zvaný občanská společnost nebo komunitarismus, kde síť humanizmu, altruizmu, morálního povznášení, více nebo méně povinných (a proto rozhodně nejsou vyhradně dobrovolné!) institucí zvané regionální samospráva, profesionálních samospráv, veřejných institucí, neziskových organizací … rad, výborů a komisí … jsou vloženy mezi občany a stát."

Závěry Martina Myantha na téma Občanská společnost - "Klaus – základ společnosti má tvořit volný trh, autonomní organizace, které nedeformují trh (od charit až po sportovní kluby) mu nezpůsobují žádný problém."

Takže ještě Vám člověk musí strkat argumenty vaši vlastních slov :))


A jinak Greenpeace - cituji z jejich stránek: "Jsme mezinárodní nezisková organizace, která má pobočky a kanceláře ve čtyřiceti zemích na celém světě.
Přinášíme svědectví o těch, kteří ničí životní prostředí, a konfrontujeme vlády a firmy ve chvíli, kdy nesplňují svoji povinnost chránit naše životní prostředí "... atd.

A teď mi řekněte jak radar ničí životní prostředí - nijak. Když si vezmu, že GP protestuje proti kácení lesů, snaží se bojovat za zachování druhů atd. a teď radar. Napáda mě jen jediné, snaha vyzískat na problematice radaru jakýsi mediální a soucitný kredit, který se může kdykoliv hodit. Jinak promiňte je to jako kdyby Amnesty International, nebo Transparency International bojovali proti radaru. Organizace jenž s tím nemají nic společného.

Nebo že by i Greenpeace byli uz i populisti a chtěli by se profiovat na "zajímavých" témateh jedno z jakého oboru?

Nebo mi to prosím někdo vysvětlete ....
Zhlédnuto 1298 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press