Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Čas dozrál!

Jiří Bezák, 26.10.2007
Vážení spoluobčané,

dozrál čas na celospolečenskou změnu v České republice. To co se odehrálo od tzv. Sametové revoluce, mnohé lidi překvapilo. Říká se" "Změna je život!". Ale ne každá změna přinese očekávané. Mohu-li subjektivně posoudit to, co lidé v mém okolí za posledních 18 let prožili, jde o hluboké změny v životě občanů. Mnozí očekávali "socialismus s lidskou tváří" a další polovina občanů očekávala "západní demokracii". Popravdě řečeno, ani jedno ani druhé se neuskutečnilo.
Problémem je, že vládnoucí vrstva přehlíží přání a názory občanů a dospěli jsme k situaci, proti které statisíce a miliony občanů tehdejšího Československa demonstrovaly a cinkali klíčemi na náměstích. Opět tu máme cenzuru, která nedovoluje nevládnímu názoru se zveřejnit, opět tu máme lhaní v médiích, opět tu máme lhaní vládních činitelů a stranických špiček. Jakoby se situace opakovala, akorát, že před 18 lety lhaly špičky vedoucí síly státu a jedné strany, podporované všemocným ÚV z Moskvy a dnes lžou vládní špičky duálního systému, podporované všemocným Washingtonem.
Zatímco před léty USA usilovaly jen o vojenskou převahu, dnes chtějí hrát dominantní roli ve světě bez ohledu na mezinárodní právo a lidská práva. Do jejich vojenské strategie zapadá zbudování radaru v Brdech.
Je otázkou, zda prosazování výstavby radaru USA v ČR proti vůli většiny občanů, nelze nazvat vlastizradou našich politických špiček. Pod tlakem celosvětové veřejnosti se ministr obrany USA nechal slyšet, že by vojáci Ruska mohli dohlížet na provoz radaru USA. A já se táži Vás milí spoluobčané:" Je to k smíchu nebo k pláči?" Namísto jednoho protektora by tu byli dva? Namísto jedné armády by na základně v ČR byli dvě a zase "na věčné časy"?
Jedno je jisté, že čas který vládli v této zemi "humanitární bombardér" a "pantáta Tunel" a jejich přátelé, byl promrhán, neboť k opravdové humánní a všestranné demokracií je v této zemi daleko! Navíc " láska nad nenávistí nezvítězila", ba naopak! O tom svědčí činy a skutky pánů, kteří se chovají nejen stejně jako jejich předchůdci v roce 1989, ale v mnohém je i předčili!
Nastal čas změn, a proto aktivně podporuji demonstraci studentů a odpůrců radaru USA v ČR, která se bude konat dne 17.listopadu 2007 v 16 hodin na Václavském náměstí. Je třeba vyslat signál vládě pana Topolánka, že je čas, aby podala demisi a umožnila uspořádání čestných předčasných parlamentních voleb tak, aby se naplnila vůle lidu České republiky!
Zhlédnuto 1292 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press