Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Přímá demokracie je budoucností lidské civilizace

Jiří Bezák, 27.10.2007
Jsou lidé, kteří mi vytýkají, že napadám příliš kritickými slovy současnou pseudodemokracii v České republice a nahrávám tím předlistopadovým funkcionářům. Prý:" nikdo nic lepšího nevynalezl". Omyl dámy a pánové!
Nejstarší demokracie ve Švýcarsku nám ukazuje správnou cestu. Zatímco dvousetletá krví potřísněná a válkami zdiskreditovaná "demokracie USA" je nám dávána za příklad, je opomíjena mírumilovná PŘÍMÁ demokracie ve Švýcarsku. Ta by naopak měla být základem pro Evropskou unii! EU by neměla poklonkovat USA a státy EU by se měly chovat jako švýcarské kantony. EU by se měla zbavit amerických vojenských základen a vojáků a budovat samostatnou evropskou armádu, založenou na obraně a ne na útoku, jak NATO díky USA bylo zdiskreditováno!
Přímá demokracie spočívá v tom, že občané nerozhodují o sobě, o své vlasti a další důležitých politických a hospodářských otázkách jednou za 4 roky, ale průběžně tak, jak tyto otázky přinese celospolečenský život. Velikým pomocníkem do budoucna bude časem možná ještě vylepšenější médium na bázi internetu, které bude občanovi k dispozici i coby hlasovací
zařízení pro účel referenda - institutu přímé demokracie, čímž úloha a odpovědnost, práva a povinnosti občana vzrostou. To je jediná možná budoucnost lidské civilizace, neboť je mnoho úkolů, které lidstvo musí vyřešit, aby nedošlo k zániku Země a lidských bytosti.
Nezodpovězenou otázkou je, zda je lidstvo ohroženo více klimatickými změnami nebo více vlastní válkychtivou sebezničující činností. To je látka na další velké téma!
Zhlédnuto 1329 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press