Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Způsob výroby biopaliv je zločinem proti lidstvu

Jiří Bezák, 27.10.2007
Určitě Jste milí občané zaregistrovali, že expert OSN Jean Ziegler v newyorském sídle OSN řekl, že využití kukuřice nebo cukrové třtiny k výrobě paliv dláždí cestu ke zkáze. Využívání orné půdy k pěstování jedlých plodin, jež jsou potom spáleny, je podle něj zločinem proti lidstvu.
Mám za to, expert OSN mi mluví z duše. Za komunistů jsme se ve školách učili, jak kapitalisté kvůli zvýšení a udržení vysokých cen obilí, toto přebytečné obilí buldozerami hrnuli do moře, zatímco v třetím světě hlady umírají miliony podvýživených dětí. Je nanejvýš smutné, že tato doba se navrací. Tzv. renesance kapitalismu bohužel přinesla sebou excesi prvorepublikového a poválečného kapitalismu. Místo toho, aby se lidstvo poučilo, opakuje stejné chyby.
Do budoucna lidstvo ke svému životu, pokroku a existenci potřebuje jako sůl politicko-ekonomický systém, který by naplnil ideje tzv. socialismu s lidskou tváří. Pro obyčejného člověka je jedno, zda ten systém se bude jmenovat "socialismus s lidskou tváří " nebo "kapitalismus s lidskou tváří", ale je nutno, aby nový politicko-ekonomický společenský systém měl ve svém obsahu LIDSKOU TVÁŘ. Pak by se nemohlo stát, že na planetě Zemi v 21.století stále umírají lidé, hlady, podvýživou, bez lékařské péče a prevence před zhoubnými nemocemi, zničujícími konflikty a válkami. ANO to vše stojí hodně peněz a úsilí, ale zdroje na to jsou! Chce to jen jedno, a to, aby zodpovědní vrcholní světoví politici a ekonomové dali hlavy dohromady a bez zbytečných emocí, přetvářek a dogmatických předsudků a idejí, dohodli zásady zbytečného přezbrojování a dozbrojování nejmodernějšími zbraněmi.
Vytvoření statusu Quo by mohlo být prvopočátkem odzbrojování a ušetřené nemalé finanční prostředky by mohly být věnovány na odstranění chudoby a bídy, nemocí a negramotnosti, na budování nemocnic apod. Vím, že jsem nic nového nevymyslel a vím, že je to na pokraji iluze. Bohužel, je to jediná cesta, jak ze začarovaného kruhu!
Zhlédnuto 1429 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press