Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Na Západě se neví o odporu českých občanů proti americkému radaru

Znovu jsem si ověřil rozhovory s delegáty na konferenci o mezikulturních tématech, která se konala o minulém víkendu v Glasgow, že lidé na Západě většinou nevědí, že 70 procent českého obyvatelstva odmítá výstavbu amerického radaru nedaleko Prahy a že tuto stavbu proti vůli občanů prosazuje vláda, která má minimální demokratický mandát dvou přeběhlíků.

Pokud by byla iniciativa Ne základnám co k čemu, okamžitě by napsala a nechala v Le Mondu publikovat odpověď na Vondrovu nehoráznou drzost. Je to totiž právě Vondra, kdo mluví "O nás bez nás."

A všeobecně by oslovovala v této věci daleko více mezinárodní publikum. Pokud se ve světovém tisku vůbec hovoří o projektu americké protiraketové obrany pro střední Evropu, je řeč o napětí mezi Ruskem a USA. Na názory českých občanů na americký radar v mezinárodní diskusi skoro nikdy nepřijde řeč. Čeští protiradaroví aktivisté musejí přestat mluvit mezi sebou, případně jen se svými sympatizanty na západě (Noam Chomsky, Joanna Landy) a musejí systematicky oslovovat západní média. Nechť se vezmou vzor ze Saakašviliho!

Jan Čulík

http://blisty.cz/
Zhlédnuto 2215 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press