Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Ministři radar nechtějí

Zuzana Hájková, 21.12.2007
MINISTŘI RADAR NECHTĚJÍ
20.prosince se ráno před zasedáním vlády sešli u Strakovy akademie členové Humanistického hnutí, aby v kostýmech Santa Clausů předali vládě vlastnoručně zhotovené makety radarů a raket. Je až s podivem, že ti samí ministři, kteří ve vládě prosazují umístění radaru v Brdech, se zdráhali příjmout radar- byť jen papírový-z rukou samotných Santa Clausů. Mnozí z nich raději zvolili cestu zadním vchodem, aby se nemuseli se Santy potkat. Že by neměli čisté svědomí? Pouze jediný z nich si před vstupem do budovy převzal "svůj" radar.
Ministry chránili před Santa Clausy policisté, kteří dohlíželi na dostatečný odstup Santa Clausů od budovy vlády a odmítali je pustit blíže k ministrům.
"Já přece radar neprosazuji," bránil se novopečený ministr školství Liška než zmizel za dveřmi úřadu vlády. Zřejmě si za dobu svého krátkého působení ve vládě ještě nestačil všimnout, že umístění americké radarové základny v Brdech je jeden z jejích hlavních programových bodů.
Ani premiér Topolánek se ve čtvrtek ráno před Strakovou akademií neukázal, přesto, že na zasedání dorazil. Právě on by si měl jako první na transparentech Humanistů přečíst, že nechtějí ani Santu, ani Dědu Mráze, ale českého Ježíška, demokracii a referendum.
Na závěr předseda Humanistické strany Jan Tamáš uvedl, že akci pořádá Humanistické hnutí ke kampani Bojkot amerických výrobků. Média jako obvykle celou akci ignorovala.
Zhlédnuto 1640 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press