Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

zvláštní blog...

Aleš Novák, 22.10.2007
Ne, že bych byl nějakým vášnivým čtenářem blogů, spíš občas náhodně zabrousím a něco mě zaujme. Zpravidla ale u blogů je i nějaká zpětná vazba. tedy možnost čtenářů reagovat na obsah blogu.

Dlouho jsem se divil, proč stránka Nezákladnám nemá žádnou diskusi návštěvníků, protože Základňáci na www.prozakladnu.cz případně na www.palba.cz diskutovat můžou a jsou tam vidět názory pro i proti. Když se na Nezákladnám objevil blog, říkal jsem si sláva, konečně trochu otevřenosti. Ač sám se považuji za ortodoxního příznivce radaru, vyzkoušel jsem si založit svůj vlastní blog právě zde, na Nezákladnám. Pochopitelně s očekáváním, že když v kolonce vztah k základně vyplním PRO, bude životnost mých zápisků jen krátká. To se , zatím, nesplnilo :o)

A taky se nesplnilo moje druhé očekávání, že se pod články objeví nějaká diskuse. S tím nic nenadělám, takže pokud by někdo chtěl vyjádřit svůj názor k mým textům (a lhal bych, kdybych říkal, že mě nezajímá, co si kdo o mých zápiscích myslí...), může reagovat na níže uvedený mail.

A poslední poznámka, co mi dnes leží v hlavě: Na horním místě téhle stránky je titulek MEZINÁRODNÍ KONFERENCE V BRDECH 20.10. Neotvíral jsem tu upoutávku, vím, že jde o setkání Nezákladňáků v Březnici. To je městečko v okrese Příbram, ale nejsem si tak moc jist, jestli se dá říct, že Březnice leží v Brdech. Obecně platí, že hranice Brd vymezuje v tomto regionu silnice Příbram-Rožmitál, Březnice je od Rožmitálu ještě dalších cca 10 km směrem na východ.
Já vím, je to maličkost, dokonce se můžu ve svých geodetických znalostech mýlit, ale zdá se mi, jako by najednou všichni milovali Brdy, jako by bylo nějak podvědomně potřeba vypěstovat mezi lidmi nějaký intimní vztah k tomu regionu, zdání nějakého Ráje houbařů (přitom radar bude v uzavřeném vojenském prostoru, kam ani dnes nikdo oficiálně přístup bez povolení nemá).

Aleš Novák
alesnovak1@seznam.cz
Zhlédnuto 1474 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press