Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Objektivita médií 9.

Aleš Novák, 5.11.2007
Pane Smetano,

od médií se sice dostáváme k obecnějším problémům, ale výměna názorů rozhodně není na škodu.
Občan, který chce informace o radaru, není rozhodně odkázaný jen na internet, pokud se něco důležitého v této záležitosti děje, noviny o tom široce informují. Vím že Vás mrzí, že Váš autobus proti základnám nebyl celý týden na titulních stranách. Asi byste měli zorganizovat nějakou korupční aféru, pak by jistě pár dní první strany patřily Vám :o)


Obvyklé srovnávání roku vstupu okupačních vojsk v roce 1968 a vyjednávání s USA kulhá na obě nohy. Nevím,jak moc jste informován o situaci v roce 68, ale pokud vím, tak zvací dopis tehdy nebyl nijak schvalován v parlamentu, dokonce i smlouvy o dočasném pobytu cizích vojsk byly podepisovány v Moskvě pod nátlakem.

Dnešní situace je podstatně jiná. Vláda vyjedná nějaké podmínky, smlouvu pak schválí poslanecká sněmovna, která je složena ze zvolených poslanců. Nemusím být ani právník, abych Vám rozmluvil Vaši úvahu o vlastizradě. Najděte si v Ústavě ČR článek o tom, že pobyt cizích vojáků u nás je podmíněn schválením ve sněmovně.

Pokud bude ve sněmovně schválen zákon o referendu, nebráním se jeho využití pro hlasování o radaru. Vzhledem k rozložení sil na politické scéně mi to ale nepřipadá pravděpodobné.
Těším se na to, až ODS díky své proradarové politice prohraje příští volby.
Nová , pravděpodobně levicová koalice pak bude mít možnost smlouvu s USA vypovědět. Nechci Vás strašit, ale i Paroubek se nechal slyšet, že až bude ČSSD vládnout, radar zbourat nenechá. Tak nevím...
Zhlédnuto 1346 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press