Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

K čemu slouží mediální obraz?

Pane Smetano,

zdá se, že tak trochu trpíte rozpolcením. Kromě nacionalistů jsou přeci proti radaru i komunisti. Když je vám to vytýkáno a novináři vás spojují s komunisty, tak jen říkáte, že když jde o dobrou věc, nezáleží na barvě trička.
Najednou, když média na vaši stranu staví nacionalisty ( máte ale zřejmě na mysli neonacisty...), tak to už vám barva trička vadí... Tady už nejde o dobrou věc? Tak o co jde?

Přepočítávání hlav na demonstracích je vaše oblíbená kratochvíle. Aby nedošlo příště k žádným početním chybám, existuje jedna docela jednoduchá metoda: ohraďte si prostor, kde budete demonstrovat, označte ohradu tak, aby bylo jednoznačně jasné, co se za ní bude dít a každému, kdo vstoupí do takto vymezeného prostoru, dejte razítko nebo jiné poznávací znamení. Pak si ohradu vyfoťte z druhého patra nějakého blízkého domu a na počítači spočítejte skutečné množství lidí. Když takové zdokladovatelné údaje předáte médiím, jistě je rádi zveřejní.

Velikost mediálního prostoru (když už se chcete srovnávat podle tohoto kritéria s nacionalisty/neonacisty ) souvisí taky s nebezpečím , které je s demonstrací spojené. Neonacisté většinou demonstrují za velké účasti policie, "bojové" scény z těchto akcí jsou mediálně vděčné.

Naproti tomu na mírumilovné demonstraci není o čem informovat, kromě toho, že se akce stala, co bylo jejím tématem a kolik se účastnilo lidí. Žádní zatčení, zranění, prostě pohoda.To jsme se z obrazovky dověděli.
Zhlédnuto 1239 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press