Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Kdo tady lže?

Aleš Novák, 21.3.2008
Na hlavní stránce www.Nezakladnam.cz se objevil článek s titulkem

"Zpravodajský server iDNES.cz lže o Iniciativě"

Mluvčí iniciativy se ohrazují proti použití jakési fotografie, která zkresluje význam protiradarové demonstrace. Mimo jiné se v textu mluvčích Nezákladnám říká:

"...Zásadně odmítáme, že by Iniciativa Ne základnám nebo někdo z jejích mluvčích schvaloval či podporoval terorismus jakýmkoli způsobem...."

Jenže v původním článku,který je celý zde

http://zpravy.idnes.cz/mluvci-ne-zakladnam-sympatizuje-s-teroristickou-organizaci-prq-/domaci.asp?c=A080319_165313_domaci_adb

a který se mluvčím Nezákladnám nelíbil, byl citát pana Májíčka:

"Mluvčí iniciativy Ne základnám Jan Májíček se pochvalně vyjadřuje o teroristické organizaci Hizballáh. "Gratuluji Hizballáhu k porážce Izraele," uvedl Májíček v rozhovoru zveřejněném na webových stránkách sdružení Socialistické solidarity, jejímž je členem"

Jistě, gratulace není podpora ani schvalování. Navíc pan Májíček nebyl ten, kdo poskytoval rozhovor, ale naopak byl v roli tazatele (více na stránce Socialistické solidarity http://www.socsol.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=760&Itemid=1 ). Nevím, jaká je role pana Májíčka v Socialistické solidaritě, protože v "kontaktech" této organizace na internetu není žádné jméno, jen číslo mobilu. A to je stejné jako uvádí pan Májíček na sebe na stránkách Nezákladnám...

Je ale zajímavé, že se mluvčí iniciativy ohrazují proti fotografii, nicméně výroky na adresu Hizballáhu jsou zřejmě podle nich v pořádku, citáty nikdo nezpochybňuje.

Dnes ovšem zpravodajský server idnes.cz přinesl omluvu autora článku, kde je vysvětlen původ fotografie, na kterou si stěžují mluvčí iniciativy. Celý text zde:

http://idnescz.blog.idnes.cz/c/29251/Sebekritika-redaktora-iDNEScz.html

Omluva je zároveň připojena i u původního článku na idnes z 20.3. , dotčená fotografie byla z původního článku odstraněna. Předpokládám, že omluva neunikne bdělému oku mluvčích a zveřejní ji také na hlavní stránce Nezákladnám.
Zhlédnuto 1821 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press