Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Mírotvorcům :o)

Aleš Novák, 21.3.2008
milí blogeři,
protože není možné reagovat diskusemi přímo pod jednotlivými články, prodíráme se denně nepřehlednou změtí nových příspěvků. není v mých silách odpovídat na všechny jednotlivě, takže si dovolím shrnout pár základních bodů.

-poukazování na experimenty s drogami : Na tomto křiklavém příkladu se ukazuje, jak rozdílně mají někteří jednotlivci nastavené vnímání. Když je někdo vytrvale (a bezdůvodně...) označován za "přisluhovače USA" a "placeného agenta ODS" , tak to v mnohých vyvolá úsměv na tváři : to jsme jim to nandali... Když ale já srovnatelně použiji slova, která sám o sobě napsal pan Herclík, tak se vám to zdá trapné.

-karikatury Mohameda v Brně : někde jsem zachytil slova, že by se měl najít viník. A čeho, proboha? Na plakátovací plochu si může každý vylepit co chce, pokud to neodporuje zákonům. Pokud vím, nad karikaturou bylo napsáno SVOBODA NENÍ ZADARMO. S tím nelze jinak než souhlasit...

-bratři Mašínové a spol : jakkoli je to kontroverzní téma, jde v tomto případě jednoznačně o protikomunistický odboj. Stejně jako atentátníci na Reinharda Heydricha jsou považováni za hrdiny, přestože "napadli" v době míru (ano, nebyli jsme ve válečním stavu s Německem...) pokojně jedoucího státního úředníka.

-Nezákladnám - politická strana : nesnažím se podsouvat žádné úmysly Janu Tamášovi a spol. To se koneckonců ukáže. Ale jestliže má tato iniciativa problém s účastí komunistických a jiných odpůrců radaru na svých demonstracích, bude asi třeba se jednoznačně politicky vymezit. Jestli to bude pod hlavičkou Humanistické strany Jana Tamáše? Kdo ví...

- Počty účastníků na demonstracích pro/proti : zatímco odpůrci radaru se ohánějí 70% podpory veřejnosti , přijde na jejich demonstraci pár stovek aktivistů. Příznivci radaru se žádnými průzkumy neohánějí, jen chtějí dát najevo, že existuje mezi veřejností i jiný názor než ten proti.

-Teroristé Hizballáhu a UCK : naprosto srovnatelné, proto nesouhlasím se samostatností Kosova. Jsem překvapen, že se nikdo rezolutně nevyjadřuje proti slovům pana Májíčka.

Jistě jsem na spoustu věcí zapomněl, diskuse je skutečně hodně nepřehledná. To už se agentům ODS stává :o)
Zhlédnuto 1242 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press