Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Hladovka končí, média mlčí.

Aleš Novák, 26.5.2008
Zprávy na Nezákladnám.cz:

"Proti případné výstavbě radarové základny protestují i Jan Tamáš a Jan Bednář z Humanistického hnutí, kteří už od minulého úterý drží v centru Prahy protestní hladovku. Chtějí tak upozornit na to, že vláda vyjednává o umístění americké radarové základy v Česku proti vůli většiny lidí.

Hladovku chtějí ukončit, pokud vláda přeruší jednání o radaru, vypíše referendum nebo z a č n e s v e ř e j n o s t í m l u v i t . Aktivisté se již dopisem s žádostí o otevření debaty o radaru obrátili na premiéra Mirka Topolánka, ministra zahraničí Schwarzenberga a amerického velvyslance v Česku Richarda Grabera."

Vzhledem k tomu, že v neděli 25.5. byla před kamerami ČT bouřlivá debata o radaru, které se kromě koaličních a opozičních politiků mohli účastnit i protiradaroví aktivisté,, zdá se, že podmínka pro ukončení hladovky je splněna. Nikde ale nebylo oficiálně oznámeno, jestli Tamáš+Bedář končí s protestem nebo budou i přesto v hladovce pokračovat. Není také zcela jasné,jak si aktivté představují, že vláda bude "s veřejností mluvit".
Zhlédnuto 1608 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press