Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Odpověď panu Novákovi

q a, 22.1.2008

Článek reaguje na:
Aleš Novák - příteli starých pořádků...

Vážený pane,
svoje jméno nezveřejňuju jenom proto, že to v tuhle chvíli není ani trochu důležité.
Tak za prvé, svoje negativní názory (moje rodina byla přísně antikomunistická a chodili jsme do kostela, což už dnes naštěstí neprovozuju) jsme vyjadřovali aniž by nás za to kdokoliv a jakkoliv napadal.
Dále jsem si vzpomněl, jak všichni argumentují tím, že v obchodech nic nebylo. Nevím na jaké planetě všichni žili, ale rodiče když šli nakoupit, tak vždycky přinesli nákup pro který šli, ať už to byl salám, ovoce, zelenina, pečivo. Dále jsme před rokem 1989 měli jedny z nejpřísnějších potravinářských norem na světě a jídlo se vyrábělo z kvalitních surovin a ne žádných náhražek aby se ušetřilo (jaká byla v potravinářských závodech hygiena už není vina systému, ale lidí, kteří tam pracovali).
Vymyté hlavy budou vždycky ať je kapitalismus nebo fašismus nebo komunismus. To si každý musí v hlavě přebrat sám. V dnešní době funguje propaganda a vymývání mozků daleko více. Stačí se podívat na komerční televizní kanály jak nás masírují zbožím, které vůbec nepotřebujeme, různé grafy oblíbenosti politických stran, vysvětlování páně Vondry a spol. o důležitosti radaru (obálky jdou lehce do kapsy ale těžce ven).
Dále nám nutí propagandistické filmy o policejních hrdinech (dobře víme o neúplatnosti a slušnosti PČR..viz. kauzy vydírání, vražd a podobně).
Stačí se dnes podívat na děti, jejichž hlavní zájem je násilí, alkohol, drogy.
To je kapitalistická výchova, nutit dětem hračky které podporují násilí, hlavně že z toho bude nějaký zisk. V dnešní době už totiž tak moc nezáleží na rodičích jak budou děti vychované, když musí být rodiče od rána do večera v práci aby ty děti vůbec uživili, nedejbože když dítě onemocní.
Dále píšete o přefiltrovaných informacích. V dnešní době to není jiné, jediné relativně svobodné médium je internet. Kdyby nebylo internetu, tak by se lidé sotva ze zpráv v televizi dověděli jak se má veškeré dění ve světě, když jsme bombardováni propagandou typu Írán největší hrozba a podobně. Když budete mít svého nejlepšího obchodního partnera (což EU pro Írán je a Česká republika nejvíc), asi na něj těžko budete mít chuť střílet rakety.
Moje srovnání jsem nepsal proto, že bych se do těch dob chtěl vracet, zajímá mě budoucnost ne minulost, ale proto, aby se lidé zamysleli, jestli zrovna tahle cesta je ta správná a jestli si myslí, že tento systém je lepší.
Jsme tady na této planetě všichni spolu a proto by jsme se měli snažit vytvořit společnost pro všechny a ne jenom pro pár vyvolených.
Není to žádná ideologie, je to prostý fakt, že lidé by měli držet při sobě, protože nevíme co nás v budoucnu čeká a místo toho, aby se pořádaly války kvůli ideologii, nebo nerostným surovinám, nebo ovládnutí světa, by se měli lidé spojit a čelit budoucnosti.
Kapitalismus je jenom o tom, že silnější jedinec využívá slabšího ke svému prospěchu. Na tomhle základu se společnost budovat nedá (neplést si s budováním socialismu, teď řeším společnost jako takovou).
Lidé si myslí, že se od středověku něco změnilo, ale jediné v čem je rozdíl je to, že mají daleko účinnější zbraně, které zabijí více lidí.
Myslím, že místo toho, aby se lidé navzájem obviňovali z různých ideologií, by se mělo vzít z každé myšlenky to dobré, použitelné a vytvořit systém, který bude prospěšný pro každého a ve kterém nebude hlavním motorem nenávist a chamtivost.
Jestli jste si všimnul, tak ve svém prvním zamyšlení jsem uváděl, že nejsem spřízněn s žádnou politickou stranou ani ideologií. Jenom se snažím vidět věci jaké jsou a srovnávat. Asi jsem moc velký snílek, když chci, aby se k sobě lidé chovali slušně a nevraždili se pro pár grošů. Jsou daleko důležitější věci než zisk za každou cenu. Kdyby se lidé nezabývali takovými nesmysly jako třeba jak být bohatý (po materialistické stránce), vývoj by byl úplně někde jinde, ať už technický (vyvíjely by se technologie prospěšné člověku a ne takové, kterými zabijeme co nejvíce lidí najednou), tak duševní (lidé by neřešili ideologická a náboženská dogmata, jestli je můj bůh lepší než tvůj bůh).
Myslím, že co jsem chtěl napsat jsem napsal a záleží jenom na Vás, jak si to přeberete.
Zhlédnuto 1490 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press