Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

K dopisu studentů : Pan Havel nezradil žádné svoje ideály, žádné totiž neměl ! (2.díl)

Dan Kučera, 20.11.2007
Procitnutí studentů (tzv. Studentský výbor, http://studenti.nolimit.cz) do reálného světa běžné politiky jim ukazuje pravou tvář politiky, kde jde vždy hlavně o moc, vliv, peníze, korupci, osobní prospěch, lobování a intriky. Jejich otevřenému dopisu, který nedávno adresovali Václavu Havlovi a v němž mu vyčítají zradu „sametových“ ideálů, rozumím.

Jaká byla tedy reálná politika Václava Havla po listopadu 1989, o které se studenti v dopise zmiňují a kritizují ? Dnes se zmíním o institutu prezidentských milostí, který jako prezident využíval velmi "podivně".

Prezidentské milosti – prohra morálky

Téměř dva tisíce milostí udělil během třinácti let na Hradě prezident Václav Havel, z nichž některé lze zařadit minimálně do kategorie „morálně hodně podivných“. Zmíním jen některé z těch nejznámějších.

1. Rychlá milost romským útočníkům, kteří fyzicky napadli p. Sládka s odůvodněním, že mluvil hanlivě o prezidentu Havlovi.

2. Milost pro disidentku a Havlovi blízkou Martu Chadimovou, obviněnou z padělání dokumentů a pokusu o podvod při snaze získat v restituci rozsáhlý nemovitý majetek na Loretánském náměstí v Praze 1. Tehdejší prezident Václav Havel, Chadimovou omilostnil, aniž by počkal na rozsudek. (k tomu není co dodat !!)

3. Milost pro cyklokrosařského mistra světa Radomíra Šimůnka. Václav Havel mu v červnu 1994 odpustil část trestu za automobilovou nehodu, při níž populární sportovec zavinil smrt tří lidí. (sportovní reprezentace měla přednost před zabitými lidmi ??).

4. Milost pro Martina Odložila, syna Havlovy přítelkyně Věry Čáslavské, který při rodinné tragédii zabil v hádce svého otce. (zdůvodněna špatným psychickým stavem Věry Čáslavské ??).

5. V roce 2001 Havel omilostnil řidiče, který o 7 let dříve v Mostu srazil při bezohledné rychlé jízdě čtyřicetiletého muže a jeho osmiletého syna. Oba zemřeli.

6. Další problematickou milost získala před lety řidička, která v roce 1996 zabila v Pardubicích cyklistu. Policisté tehdy zjistili, že řidička vůbec nevlastnila řidičský průkaz.
Zhlédnuto 1322 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press