Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Naši spojenci v NATO nesnášejí USA aneb radar by tam neprošel !

Dan Kučera, 29.11.2007
Spojenectví v NATO neznamená změnu negativního postoje zhruba dvou třetin Turků k USA. Zjistil to v květnu 2007 Gallupův ústav.

Pouze 5% (95% negativně) Turků se dívá na Spojené státy pozitivně a na jejich občany jen 46% (54% negativně). Ukazuje se, že alespoň někteří Turci rozlišují mezi americkou veřejností a vládou USA.

Žádná jiná z testovaných zemí nebyla hodnocena tureckými občany tak negativně, jako USA. Německo (21% negativní) a Velká Británie (36% negativní).

Chybí např. americká podpora potlačení separatismu Kurdů - Kurdské strany pracujících (PKK) a její násilné akce na venkově. Možnost vytvoření samostatného Kurdistánu z části Iráku Turky děsí a tureckou armádu vede k plánování případných vojenských operací, jestliže by tento etnický stát USA v Iráku prosadily.

PS : Navrhuji tedy zdejšímu blogerovi p. Duškovi (viz. náš spor o právech na odtržení každého etnika, které si to přeje), aby vyrazil do Turecka a přesvědčil je tam o právu tureckých Kurdů na odtržení od Turecka. Své zážitky nám může pak dopsat ke své zprávě o zážitcích ze Slovenska, kde podporuje slovenské Maďary. Už se těším na zajímavé čtení.
Zhlédnuto 1510 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press