Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Zradila česká vláda naše spojence a lže vlastním občanům ?

Dan Kučera, 2.12.2007
Většina informací a zpráv v našich celostátních médiích je proamerická a silně protiruská, což je v přímém kontrastu toho, co se děje ve světě. Je to normální, aby jsme se spoustu důležitých informací, které nevyhovují nynější zahraniční politice české vlády, dozvěděli jen ze zahraničních zdrojů ?

Jak je možné, že nám naše tzv. politická elita dodává skrze zmíněná média jen zmanipulované, neúplné i lživé informace a jiné úplně zatajuje ? Když se podíváte, jak a kým je tvořena naše zahraniční politika, lecos to vysvětluje.

Více informací na toto téma viz. články "Jedna velká lež a hromada důvěřivých blbců" !!

Ptáme se a divíme se, proč jednání o americké základně u nás probíhají dvoustranně, bez účasti spojenců v NATO a bez ostatních členů EU ? Proč obcházíme své spojence a sousedy v tak důležité otázce, jako je bezpečnost Evropy a její budoucnost ?

Odpověď je nasnadě. Neustále nacházím informace ze zahraničních médií (u českých by mne to šokovalo), dokazující, že krom nás a zatím i Polska (změnou vlády se však nyní mění situace), nikdo nechce stupňovat konfrontaci s Ruskem a drtivá většina obyvatel zemí NATO a EU Bushovi prostě nevěří.

Při hledání informací, které v našich médiích nenaleznete, jsem narazil např. na níže uvedený a velmi zajímavý projev londýnského primátora Kena Livingstona na protiválečné demonstraci v Hyde Parku (17.2.2003). Transkript je podle přímého přenosu televize BBC ze sobotní demonstrace.


"Bylo mi řečeno, že musíme oddělit otázku Iráku od problému Palestiny. Řeknu vám, proč si myslím, že to není správné. Není to správné, protože může existovat jen jeden standard, jímž lze posuzovat národy. Nelze mít dvojí standard. Jestliže odsuzujeme jeden stát za to, že ignoruje rezoluce OSN, musíme to udělat ve všech případech. Jestliže nám George Bush tvrdí, že je znepokojen zbraněmi hromadného ničení, on sám jich má víc než kdokoliv jiný na této planetě – to musí platit i vůči jiným zemím jako Izrael, které mají jaderné zbraně na Blízkém východě. Zbavme se všech zbraní hromadného ničení.

Pravda ale je, že my víme, že tohle není o zbraních hromadného ničení. Včera jsem zveřejnil průzkum veřejného mínění londýnských občanů. Tři čtvrtiny obyvatel Londýna konstatovaly v tomto průzkumu, že nepodporují angloamerický útok na Irák. Vy všichni, co jste tady na této velké demonstraci, tři čtvrtiny Londýňanů vás podporují. Jsou proti útoku na Iráku. Víme přesně, jaká je agenda. Nejde o lidská práva, nejde o zbraně hromadného ničení, jde o to, kdo bude ovládat druhé největší zásoby ropy na této planetě. A musím říci, že jsme všichni hrdi, že na této demonstraci je to jako mikrokosmos celé Británie. Jsou tady lidé všech tříd, každého věku, všech ras, všech náboženství a všech regionů Británie.

Můžeme být hrdi na to, že nás táhnou za Georgem Bushem? Zkoumali jste životopis tohoto muže? Je to člověk, který se chystá vyslat americké vojáky na smrt, ale sám nebyl ochoten bojovat za svou vlastní zemi a přiměl svého tatínka, aby ho nechal osvobodit od povinné vojenské služby. Tam, odkud já pocházím, se tomu říká zbabělství! Tohle je muž, který by byl ve vězení za podvod s akciemi, kdyby ho neomilostnil tatínek, který tou dobou zastával prezidentské místo.

To je muž, který je po celou svou kariéru loutkou ropných zájmů. A na nás se chce, abychom vyslali své mladé muže a ženy na smrt za tuto kreaturu? Tak to tedy ne! Na nás se chce, abychom byli ochotni připravit o život desetitisíce nevinných iráckých mužů, žen a dětí. Kde byly ty hlasy, kritizující Saddáma Husajna, když přijímal zbraně od vlády Margaret Thatcherové a Ronalda Reagana a užíval jich v osm let trvající válce proti Íránu? Kde byly tehdy protesty?

Když se dostal Saddám Husajn k moci, byl pro Západ kapitál. CIA mu poskytla seznam iráckých komunistů, které si přála usmrtit, a Saddám Husajn je usmrtil. Britská MI6 mu dala seznam odborářských aktivistů, kteří byli obdobným způsobem zlikvidováni. Když Jeremy Corbin a Tony Benn a další levicoví poslanci vznesli otázku Halabži před deseti lety v Dolní sněmovně, tehdejší vláda odpověděla, že neexistují žádné důkazy, že k tomu skutečně došlo. Lhali. Vedoucí představitelé labouristické opozice se tím odmítli zabývat. Jim bylo naprosto jedno, že vládne nějaký Saddám Husajn, když za ně bojoval v jejich špinavé válce proti Íránu.

Takže nechci žádné pokrytectví od George Bushe juniora ani seniora ohledně jejich znepokojení lidskými právy. Tohle je americký prezident, který užívá trestu smrti s naprostou bezuzdností a naprosto ignoruje respekt pro lidský život. Tenhle člověk není pro nikoho příkladem. Nechť si všichni uvědomí, co se tady dnes děje. Británie nepodporuje tuto válku o ropu. Britští občané se nenechají zneužít k podpoře nejzkorumpovanější a nejrasističtější americké vlády za posledních osmdesát let. Vítejte v Londýně.

Odcházím s jedním varováním. Budete-li dnes poslouchat Tonyho Blaira, už bere v úvahu velikost této demonstrace. Už mluví o tom, že je nutno zbrojním inspektorům dát více času. Už hovoří o potřebě nové rezoluce OSN. A v tom je slabost. V Radě bezpečnosti OSN zasedají státy, které jsou na prodej. Jsou to státy, jimž bude nabídnuto odepsání jejich dluhů, dostanou rozsáhlé dotace. Sledujme Radu bezpečnosti OSN jako ostříži! Pozor ať – poté, co jsme morálně zvítězili - tento boj neprohrajeme v důsledku korupce a kupování hlasů v Radě bezpečnosti OSN! Ne naším jménem!"
Zhlédnuto 1393 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press