Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Irán nás má rád, p. Novák se ale neraduje !

Nemá totiž proč ! Svou zlost či zklamání z toho, jak se situace kolem milovaného USA radaru vyvíjí, p. Novák ventiluje ve svém příspěvku prapodivně. Nejlepší obrana je útok, takže jak reagovat na nově vzniklou situaci ? Zlehčit novou informaci a zesměšnit ty, kteří ji považují za seriózní - tedy hlavně ty stavící se na odpor proti radaru.

Realita je však jiná. Novináři hledají odpověď na zajímavý veletoč ze strany americké špionáže. Více jasno do toho možná vnese níže uvedená citace z článku (zdroj uveden na konci článku).

CITACE : Zpráva amerických špiónů o tom, že Írán oproti původním předpokladům nevyvíjí jadernou bombu, vyvolala v USA i ve světě šok. Hlavně proto, že z Washingtonu přicházely několik let alarmující zprávy o bezprostřední íránské hrozbě.

Zatímco v roce 2005 americké zpravodajské služby ve své zprávě uvedly, že Teherán směřuje k získání atomové bomby, nyní oznámily, že práce na ní Írán zastavil v roce 2003. Nové poznatky tedy popírají ty předešlé, takže se někde musela stát chyba.

Odpověď na otázku "kde" hledá dnešní list New York Times.

S odvoláním na své zdroje uvnitř americké špionáže tvrdí, že zpravodajci dnes mají k dispozici mnohem více informací než před dvěma lety, a mohli si tak o situaci v Íránu udělat lepší obrázek.

Americký tisk spekuluje o tom, že CIA a další instituce se úzkostlivě chtějí vyhnout blamáži z Iráku. Před válkou v roce 2003 tvrdily, že režim Saddáma Husajna vlastní velké zásoby chemických a biologických zbraní. Po invazi se ukázalo, že irácký diktátor ve skutečnosti všechny zbraně hromadného ničení a jedovaté látky zničil už v roce 1991.

Celý článek nazvaný "Jak zjistila CIA pravdu o Íránu? Odposlechem telefonů" dnes naleznete na www.aktualne.cz
Zhlédnuto 1621 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press