Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Česká politická miss

Dan Kučera, 4.2.2008
Tak nás to tedy nakonec neminulo. Máme tady novou soutěž krásy, zvanou „Česká politická miss“, která se nám představila v sobotu večer v TV NOVA. Jak taková soutěž probíhá ?

Je velmi podobná klasickým soutěžím tohoto ražení, slečny nám předvedou svá krásná těla a něco ze svého umění, ale jako zákusek navíc nám soutěž předhodí průhledné politické školení lidu.

Soutěžící slečny souhlasí s americkým radarem v Brdech, slečny chtějí za prezidenta Václava Klause a poplatky u lékaře jim pranic nevadí. Napadla mne tak otázka za moderátory soutěže, zda také slečny nechodí na kongresy ODS. Této otázky jsem se bohužel nedočkal.

Samozřejmě nechyběly ani zlomyslné urážky politiků. Otázka moderátorů : „Co se Vám zdá nejvíce sexy na p. Paroubkovi ?“. Soutěžící slečna pohotově odpovídá : „ Na panu Paroubkovi je něco sexy ?“

Jejich výkon samozřejmě pochválil jak jinak sám čestný host soutěže, předseda vlády a předseda ODS Mirek Topolánek, který prohlásil, že děvčata jsou velice inteligentní.


A kdopak nám takovou pěknou politickou soutěž umí vymyslet a dostat do soukromé televize ?

Mozkem a šéfem soutěže je Michaela Maláčová, což samo o sobě nic neznamená, pokud věříte na náhody. Ti, co na náhody nevěří, si mohou zjistit následující.

Její přítel je miliardář a uhlobaron Zdeněk Bakala, vlastnící mimo jiné společnost OKD skrze společnost New World Resources se sídlem v Amsterodamu . Perličkou tohoto páru je jistě Bakalova stavba luxusního sídla v Šumavském národním parku ve vesničce Modravě za 150 milionů korun.

Spolu s knížetem, přítelem Václava Havla a tohoto času ministrem české vlády Karlem Schwarzenbergem (bojujícím společně s Topolánkem za americkou základnu v Brdech), vlastní prostřednictvím společnosti R-Presse Zdeněk Bakala časopis Respekt. R-Presse je také nakladatelem knižní podoby nové divadelní hry Václava Havla „Odcházení“.

M. Maláčová, Z. Bakala i K. Schwarzenberg patří mezi tzv. Přátele Nadace Vize 97. Nadace patří komu jinému než Václavovi a Dagmar Havlovým. Ve správní radě této Nadace najdeme kromě všech těchto jmen (krom Maláčové) např. Jiřinu Šiklovou, další známou bojovnicí za americkou základnu v Brdech, která se proslavila výrokem: „Raději se budu mýlit s Bushem než mít pravdu s Putinem“.

Přítel prezidenta Bushe má též svou vlastní knihovnu, která se jmenuje „Knihovna Václava Havla“. Zajímavá jsou na ni v kontextu tohoto článku hlavně již chronicky známá jména. Založili ji mj. D. Havlová a K. Schwarzenberg. Ve správní radě sedí s D. Havlovou mezi jinými opět Z. Bakala. Mezi přátelé Knihovny Václava Havla v USA se hlásí např. Jan Švejnar.

Ano ten Švejnar, který odmítá všelidové referendum o amer. radaru, který nyní vyzval do „prezidentského souboje“ V. Klause a který dělal po roce 1992 Havlovi ekonomického poradce. Ano ten Švejnar, který nyní spolu s dalšími lidmi kolem Havla (např. Pehe) tvrdí, že není vůbec kandidát „bratrstva pravdy a lásky“.

Známá jména najdeme také v TV3, kterou spoluvlasní např. Zdeněk Bakala, exministr a bývalý šéf ODA Jan Kalvoda, Karel Schwarzenberg, někdejší šéf jeho kanceláře a syn vedoucího prezidentské kanceláře za V. Havla Jan Dobrovský a aristokrat Constantin Kinský.

Korunou všeho je samozřejmě hlavní host večera, známý herec Alain Delon, který ještě dlouho předtím, než nasadí vítězné slečně korunku na hlavu, hořce a smutně zalituje, že tam s ním nemůže být jeho nemocný přítel Václav Havel. Manželka V. Havla Dagmar, která samozřejmě nechyběla ve VIP porotě, se jistě musela hodně ovládat, aby neuronila nějakou tu slzu dojetím.
Zhlédnuto 2124 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press