Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Je bible zárukou lepšího světa ? /rozšířeno/

Paní Svobodová, já na tuto otázku odpovídám níže, ale musí si na ni umět odpovědět každý sám za sebe. K tomu ale potřebujeme více informací než jen z křesťanských magazínů na ČT1 nebo při kázání v kostele. Hledat pravdu je jen jednou z cest, které si v životě vybíráme. Cest je mnoho a záleží jen na každém, pro kterou se svobodně rozhodne.

V recenzích jsem nedávno uvedl dva články, které s tématem naší diskuze velmi úzce souvisí a které bych rád zmínil než odpovím na Vaše připomínky.

Mučení lidí ve jménu svobody a demokracie
http://www.zvedavec.org/komentare/2008/03/2488-muceni-lidi-ve-jmenu-svobody-a-demokracie.htm

Havlova pravda začíná v mučírnách CIA
http://www.zvedavec.org/komentare/2008/03/2502-havlova-pravda-zacina-v-mucirnach-cia.htm

Uvedené články zmiňují propojení křesťanských pravicových fanatiků z Občanského institutu s V. Havlem, Vatikánem a militantními neokonzervativci z USA.

Občanský institut je think-tankem institutu sídlícího ve Vídni, EICEE Institutes (Educational Institute for Central and Eastern Europe). Vzdělávací institut pro střední a východní Evropu (EICEE) sídlí v zámku Neuwaldegg, zajištěný vídeňským arcibiskupem kardinálem Christophem Schönbornem, který je také členem dozorčí rady EICEE. Členem dozorčí rady tohoto institutu je také Václav Havel a jeho současná žena Dagmar.

Tato instituce je primárně zaměřená proti současnému politickému systému Ruské federace v čele s Putinem. Proč, pochopíte po přečtení uvedených článků.

Jednu informaci jsem však v článcích nezmínil. Zmíněný vídeňský arcibiskup kardinál Christoph Schönborn byl jedním z horkých kandidátů na nového papeže po smrti Jana Pavla II. Tento kardinál sedí v dozorčí radě EICEE např. vedle bývalého šéfa CIA a militantního amer. neokonzervativce jménem James Woolsey (signatář Projektu pro nové americké století). Více v uvedených článcích.

S arcibiskupem Marcinkusem nemáte podle mne pravdu. Marcinkus byl 1981 papežem Janem Pavlem II. jmenován do funkce víceprezidenta vlivné papežské komise pro Vatikánské záležitosti (legislativní rada státu/města Vatikán). Stal se tak pravou rukou papeže spolu s kardinálem Agostino Casarolim.

Ten byl v té době byl šéfem ve Vatikánu (President of the Pontifical Commission for Vatican City State) a významně ovlivňoval politiku papeže Jana Pavla II. během studené války a který měl prsty spolu s R. Reaganem ve finanční pomoci hrdlořezům CONTRAS v Nikaragui. Byl také prefektem Rady pro veřejné záležitosti církve (defacto ministrem zahraničí), což mu současně umožnilo řídit vatikánskou rozvědku.

http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Marcinkus
http://en.wikipedia.org/wiki/Agostino_Casaroli

S tou hanebností jste na omylu. Materiály, které mám k dispozici (mj. velmi obsáhlá reportáž časopisu Týden) spíše poukazují na šedé zločinecké eminence v pozadí Vatikánu (např. právě Marcinkus). Vaše obviňování mé osoby je zbytečné, protože po smrti Jana Pavla I. proběhl normální výběr nového papeže, tedy Jan Pavel II. by si vámi zmiňovaným komplotem moc nepomohl - za předpokladu, že již dopředu nebylo vše dohodnuto opravdovými vládci Vatikánu, kteří by rozhodně nepotřebovali u nového papeže nějakého toho kostlivce ve skříni.

Nevím, jestli se nějak zajímáte o okolnosti atentátu na amer. prezidenta Kennedyho, ale z Vaší reakce cítím určitou naivní zaslepenost vůči tomu, že by se ve Vatikánu a v katolické církvi nemohly dít stejné špinavosti, jako ve zbytku světa. Ve všech mocenských centrech světa jde vždy jen o moc, peníze a touhu ovládat lidstvo.

Řád Opus Dei (Dílo Boží) ? Já lžím pana Browna nevěřím, ale důležité je nebýt zaslepený a mít otevřenou mysl paní Svobodová. Že jde o kontroverzní řád je holý fakt a každý má právo věřit čemu chce. Já se hlavně snažím sbírat informace, které mi pak říkají např., že nejvíce spekulací vyvolává tento řád pro svou spjatost s frankistickou minulostí, údajně usilující o nastolení diktátorského teokratismu (vlády kněží, katolického kléru).

Řád byl založen v roce 1928 ve Španělsku, zakladatel - katolický kněz Josemaría Escrivá de Balaguer y Albas (svatořečen papežem Janem Pavlem II. v roce 2002, Katolický týdeník č. 42/2002), pobočky řádu vznikly ve Francii, Německu, Anglii, Itálii, USA, Kanadě a také v Asii a Africe, od roku 1949 je řád světským čili sekulárním institutem katolické církve (členové sekulárních institutů skládají sliby chudoby, čistoty a poslušnosti, ale navenek se neoddělují od běžného života, některé sekulární instituty jsou téměř zcela utajené), má vliv na univerzitní mládež, vědecký svět, administrativní aparát, státní i soukromý hospodářský sektor, je někdy označován za "Svatou mafii" - Octopus Dei (Boží chobotnici), v jeho rámci působí Kněžská společnost svatého kříže (Societas Sacerdotalis Santae Crucis), od roku 1982 je členem tohoto řádu sám papež Jan Pavel II., který do něj vstoupil bezprostředně jako personální prelátus.

Váš popis tohoto řádu je jak vystřižen z propagačního manuálu. Co si přečtete např. na oficiální stránce amer. CIA ? A věříte tomu ? U nich nemáte problém uvěřit, že mají prsty v mnoha špinavostech světa, které se děly ve jménu boje křesťanské pravice proti levici a komunismu ? Mezi přátele Jana Pavla II. patřili britská premiérka M. Thatcherová a prezident R. Reagan, které se nám dnes snaží naše pravice vnutit jako symboly a ideály konzervatismu. Je to ta pravice (CEVRO, Občanský institut atd.), která dnes u nás prosazuje americký radar proti vůli národa.

Jan Pavel II. spolu s Reaganem a Thatcherovou bojovali proti levicovým myšlenkám a ideálům na celém světě. V jejich jménu se děla zvěrstva ve střední a Jižní Americe, na Blízkém východě i v Asii. Vatikánská banka, kterou jsem zmínil, fungovala jako prostředník a finanční pračka při financování všech těchto zvěrstvech. Nelegální financování pravicových extremistů a žoldáků, kteří např. v Nikaragui sekali mačetami dětem ruce a nohy, to je realita dnešního světa, ke kterému přispěla i politika Vatikánu.

O organizaci svobodných zednářů P2 (Propaganda Due) a o jejich zvěrstvech naleznete jen na internetu tisíce stran. Tato směs členů tajných služeb, politiků a mafiánů měla přímé vazby na Vatikán. P2 stála např. za nejkrvavějším teroristickým útokem v dějinách poválečné Evropy na nádraží v Bologni, který chtěli hodit na levicové Rudé brigády. Zkuste si přečíst např.

http://en.wikipedia.org/wiki/Propaganda_Due
Bývalý italský prezident Francesco Cossiga: "Za 11. zářím stojí CIA, Mossad a světové sionistické hnutí" (Britské listy)

Proti bibli jako takové nic nemám, některými částmi bible by se měli lidé i inspirovat a bylo nám na světě všem lépe. Bible je v názvu mého příspěvku zmíněna proto, protože ji považuji jako takovou za symbol zejména křesťanské církve a tuto církev (respektive její vedení ve Vatikánu) za jednoho z největších nositelů zla tohoto světa od jejího vzniku až po současnost.

Vatikán patří již historicky mezi nejmocnější a nejvlivnější náboženské organizace na světě s obrovskými finančními zdroji, s vlastními diplomatickými pasy, vlastní tajnou službou a s vlastní bankou. Vatikán v první řadě hájí své zájmy a zájmy organizací přímo spojenými s Vatikánem. Hlavním spojencem Vatikánu je mocný světový kapitál, s kterým odpradávna bok po boku bojovali proti Slovanům a levicovým myšlenkám. Papež Pius XII. a jeho role během 2. světové války je samostatnou kapitolou nechvalně známých dějin Vatikánu.

Odmítání antikoncepce a kondomů v oblastech nejvíce postižených AIDS (např. Nigérie) patří dle mého mezi největší zrůdnosti křesťanské církve. Utrpení dětí narozených s tímto syndromem je nepředstavitelné stejně jako utrpení dětí, které měly tu smůlu, že se dostaly do spárů pedofilních kněží, kterých je v této církvi spusta a které Vatikán chrání a jejich aféry zametá pod koberec. Jen v USA se jednalo za posledních cca 50 let o takřka 11 tisíc případů !!

KNĚŽSKÝ SEXUÁLNÍ SKANDÁL V USA
http://res.claritatis.cz/?id=1107
Kterak si Ratzinger vyhradil smilstvo kněží s nezletilými pod svou jurisdikci
http://www.blisty.cz/2005/4/29/art23161.html
Papež Benedikt XVI. "blokoval vyšetřování pedofilních skandálů"
http://www.blisty.cz/2005/4/25/art23088.html

Fanatická snaha o zákaz miniinterupcí nepatří také mezi zrovna citlivý a liberální přístup k ženám. Velmi poučný v tomto směru byl pořad na ČT1 minulý čtvrtek moderovaný Jílkovou, kde místopředseda KDU-ČSL spolu s fanatikem (jméno mi vypadlo) přesvědčovali demagogicky o tom, že žena nemá právo na miniinterupci.
Zhlédnuto 1392 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press