Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Velmi špatná Mockova demagogie

Dan Kučera, 30.5.2008

Článek reaguje na:
x y - Re: Re: Špatný systém

Debatér O. Mocek se opět zaskvěl svými výplody svérázné logiky a demagogie. Mám podezření, že na těchto webových stránkách testuje, co všechno za hovadiny si ještě může dovolit napsat.

Cituji :
"Pane Zaorale my nemáme demokraci jako takovou. My máme ZASTUPITELSKOU DEMOKRACII. Vládnou zastupitelé ne lid! A v tom je obrovský rozdíl. A pokud si ho nejste schopen uvědomit, pak je jakákoliv debata naprosto zbytečná.
Citace z Ústavy: "Lid je zdrojem veškeré státní moci; vykonává ji prostřednictvím orgánů moci zákonodárné, výkonné a soudní."
Všiml jste si toho slovíčka PROSTŘEDNICTVÍM. Doufám!"

1. Co znamená výraz "demokracie jako taková" ? Zaráží mě, že jako student politiky (tvrdí o sobě Mocek), dokáže napsat něco takového.

2. Naprosto zbytečná je debata naopak právě s Mockem, protože buď vůbec neví o čem píše a poučuje nebo záměrně čeří vodu.

3. Napřed nádherně tvrdí, že "vládnou zastupitelé" a následně cituje z ústavy, že vládne lid prostřednictvím ..... ! S vládou zastupitelů si dal O. Mocek, jako obhájce vlády, gól do vlastní branky. Roste totiž rychle počet lidí, kteří si stěžují, že defacto žádnou demokracii nemáme právě proto, že naši moc (nám danou ústavou) nám páni poslanci + senátoři + vláda nedovolují vykonávat. Někdo sice považuje za důkaz demokracie beztrestné žvanění na internetu (již se však začíná cenzurovat) nebo údajnou svobodnou soutěž stran ve volbách (volební rozpočty v desítkách milionů), ale bohužel je vedle.

Ústava přiznává lidem veškerou moc a současně nastavuje mechanismus jejího vykonávání. Lid musí dle ústavy zastupovat např. poslanci a senátoři, kteří v údajně svobodných volbách soutěží a slibují, že budou těmi nejlepšími PROSTŘEDNÍKY naší moci a budou za nás nejlépe spravovat věci veřejné. Jaká je dnes realita ?

Svého zástupce nemůžeme odvolat ani když nevykonává dobře svou práci, ani když neplní své předvolební sliby, dokonce ani když přejde do "konkurenčního tábora" a koná opak toho co původně voličům sliboval.

Těmto lhářům a podvodníkům musíme následně platit nadstandartní mzdy s příplatky a prebendy, musíme jim platit za každý získaný hlas ve volbách ( jednorázově i každoročně) a dokonce si rozdělí hlasy po volbách i těch, kteří nevolili.

Není náhodou, že tito pánové nejsou schopni uvést v život poslední chybějící ústavní mechanismus zvaný "referendum", který lidu dává právo a nárok spravovat "přímo" věci veřejné. Drahý a zbytečný Senát mít musíme prý proto, že je jednou v ústavě zakotven, tak co se dá prý dělat. Ovšem referendum je tam také, ale nezajišťuje politikům koryta a výhody, ba spíše naopak bere jim právo rozhodovat za samé voliče - a co kdyby se to přímé rozhodování lidem zalíbilo ??? TO BY BYLA KATASTROFA !!

Co by lidé asi řekli na Senát, radar, reformu zdravotnictví, stovky miliard pro katolickou církev, obrovské kšefty se státními pozemky, nefungující službu ČT, prebendy politiků, kamiony o víkendech, kouření v restauracích atd. atd. atd.
Zhlédnuto 1338 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press