Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Patent na zdravý rozum mají v "Ano základnám" ?

Vážený pane Runcziku, Váš příspěvek je směsí jízlivé ironie a demagogie ve vrchovaté míře. Nemáte dle mého právo se tímto způsobem otírat o ideály a myšlenky humanismu, to stejné platí pro víru a věřící spoluobčany. Nehodlám tady polemizovat, zda je náš svět duchovně spjat s vesmírem či s něčím jiným, či je vůbec s něčím propojen a spjat. Každý člověk má právo na svou víru, ať už je to víra v sebe sama, v boha, láska k přírodě či k lidem nebo víra v něco úplně jiného. Je také mnoho lidí, kteří věří v peníze, moc, svou nadřazenost, právo vládnout světu či ve svou nepřekonatelnou "moudrost".

Vaší podporou americké základně v ČR jste se postavil do jedné řady s mnoha lidmi, kteří ač jsou údajně věřící, nějaké formě humanity se vyhýbají jako čert kříži.

Mohu zmínit např. Občanský institut, jehož ředitelem je Roman Joch, který mohutně podporuje americkou základnu v ČR a který volal po legalizaci mučení podezřelých z terorismu (podotýkám podezřelých), ovšem bez důležité odpovědi, kdo bude oprávněn rozhodovat o tom, zda je člověk podezřelý či nikoliv. Výroky R. Jocha lze těžko považovat za vyjádření člověka zdravého rozumu (na který se odvoláváte v názvu svého příspěvku).

Některá vyjádření Romana Jocha, který je mimochodem také lékařem jako Vy :

"Mučení by ale nesměli provádět žádní násilníci, žádní sadisté. Pro mučení by museli být vybírání hodní lidé, kteří by je sami vykonávali neradi. Byly by s tím ale spjaty některé etické problémy. Nebylo by např. jisté, jaký dopad by mučení mělo na rodinný život těch, kdo by je prováděli."

"Můj osobní názor na drogy? Ty v západní civilizaci tradiční, alkohol a tabák, jsou (v rozumné míře) dobré, zatímco drogy ostatní, ty východní jako marihuana, hašiš, opium atd., jsou trapné. Alkohol je nejen tradicí, ale i symbolem západní civilizace. Tedy té civilizace, která si cení jednotlivce a dospěla k ideálu jeho osobní a politické svobody."

"Kdyby byly oceňovány skutky a ne iluze, Nobelovu cenu míru by od roku 1945 každoročně získaly ozbrojené síly USA."

Občanský institut (OI) je defacto think-tankem institutu sídlícího ve Vídni, EICEE Institutes (Educational Institute for Central and Eastern Europe). Vzdělávací institut pro střední a východní Evropu (EICEE) sídlí v zámku Neuwaldegg, zajištěný vídeňským arcibiskupem kardinálem Christophem Schönbornem, který je také členem dozorčí rady EICEE. Tento kardinál má přímé vazby na "našeho" ministra K. Schwarzenberga, který bojuje proti vůli našeho národa za americkou základnu v Brdech.

Členem dozorčí rady tohoto institutu je i Václav Havel a jeho současná žena Dagmar. Václav Havel má nyní pocit, že USA něco dlužíme a dluhy prý máme splatit umožněním výstavby americké základny v Brdech. Schwarzenberga, který byl Havlův kancléř a poradce, do vlády skrze "zelené" protlačil on.

Mohl bych o vazbách českých současných i bývalých politiků na pokračovat hodně dlouho, ale vzhledem k Vaší aktivní účasti pro základnu by to bylo nejspíš zbytečné.
Zhlédnuto 1785 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press