Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Re: Re: Re: Re: Dotaz č. 2 na radaristy NORAD

No, nevím asi vcelku na nic :-)).
(Za tu jejich cenu určitě)

Víte kolik má USA stíhacích letounů.
A stejně jako na potvoru měl NORAD 11.zaří 2001 cvičení.
(Kde byli všechny ty radary, rakety, stíhačky)

* Proč nereagovalo velení severoamerické vzdušné obrany NORAD?
Jeho síly se účastnily manévrů na téma únos letadel ve vzdušném prostoru USA, což vedlo k tomu, že zároveň se muselo vypořádat jak s fingovanými tak i se skutečnými únosy.

- První ze cvičení, Vigilant Warrior (bdělý válečník), popsal plukovník Deskins jako „imaginární krizi stanovišť NORADu napříč zemí“.

- Druhé, Nothern Vigilance (severní vigílie), plánované měsíce dopředu, zahrnovalo užití stíhaček v oblasti severních teritorií Kanady a na Aljašce.

- Tři stíhačky F-16 ze základny Andrews, 15 mil od Pentagonu, letí 1800 námořních mil na jih na tréningovou misi do Severní Karolíny.

- Navíc, The National Surveillance Office (národní dozorčí úřad) v Shentille ve Virginii se připravoval na cvičení, které simulovalo náraz menšího soukromého letadla do jedné z jeho budov.

Tato všechna cvičení, konaná ve stejnou dobu, zanechávají na obranu celých Spojených států 15 letounů. Toto vedlo k paralyzování a zmatečným pokusům o obranu (operátoři měli na radarech v jeden okamžik 22 cílů a nevěděli, u kterých se jedná o skutečnou situaci unesení letadla a u kterého jde o jedno ze cvičení). Skeptici se ptají, byla-li to pouze náhoda. Logickým vysvětlením je, že NORAD byl před útoky zaměřen především na mezinárodní lety směrem do USA a ne vnitrostátní lety. (Útoky v Londýně ze 7. července 2005 nesou podobné „průvodní jevy“.)

* Města New York a Washington brání letecká základna Andrews, situovaná asi 15 mil od New Yorku. Tamní stíhačky a speciálně vycvičení profesionální piloti, kteří jsou v nepřetržité pohotovosti, dokáží dosáhnout New Yorku během asi 4 minut. První náraz se odehrál v 8:46 (let č. 11 do Severní věže), první náznak nestandardního chování, implikujícího únos letadla (ostrá změna kurzu, poté vypnutí navigačního signálu) nastal v 8:13. Již v tento čas měly být NMCC, FAA, a jiné úřady a agentury v pohotovosti a (podle standardních postupů) koordinovaně odvrátit nebezpečí a hájit bezpečnost obyvatelstva. Nic z toho však neudělalo.

* „Bezpečnostní experti si také kladli právem otázku po roli severoamerického systému protiletecké obrany (NORAD), který odpovídá za hájení vzdušného prostoru USA a Kanady před útoky raket, letadel atd. Zmíněné americko-kanadské velitelství disponuje vlastními radarovými stanicemi, raketami země-vzduch americkými i kanadskými stíhači a bitevníky. V oblasti je rovněž řada dalších leteckých základen, jejichž stíhačky jsou schopny během pouhých několika minut dostihnout každý podezřelý stroj. Řečené platí dvojnásob pro hlavní město Washington se základnou v Langley přímo vedle hlavního stanu CIA. Bezpečnostní experti ubezpečují, že takové selhání jako 11. září nelze vysvětlit ani zmatkem po nečekaném přepadu; všechno naopak ukazuje na záměrnou sabotáž systému jako na součást koordinovaného útoku*
Zhlédnuto 1382 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press