Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Re: Re: ODS a extremismus

Kryštof Kreisinger, 27.2.2008

Článek reaguje na:
x y - Re: ODS a extremismus

Vážený pane Mocku,
neřekl jsem, že komunismus je tolerovatelný, tak mi prosím nevkládejte do úst něco co jsem neřekl, děkuji. Já jsem jen poukázal na nespornou fašizaci a nacionalizaci ODS, stranu kterou Vy tady tak vehementně obhajujete. Pro mě je osobně nebezpečnější holohlavý white power volič ODS, který mě ubodá za barvu kůže, nebo za křivý pohled, než dědek v hospodě, který vzpomíná jak bylo levné pivo.
Když už zmiňujete ČSSD, tak právě za její vlády začali být zakazovány neonacistické organizace (Národní odpor, Narodní aliance aj.). Dnešní ministr vnitra není ani schopen zakázat polovojenskou Narodní gardu (ono není divu, když členové podobných organizací sedí v parlamentu).
ČSSD a KSČM jsou strany, které jsou v opozici to je to co je spojuje (popřípadě v některých bodech i sociální politika). Myslím, že ČSSD by daleko radši spolupracovala se zelenými, jak by to bylo přirozené, jenže máme- li pravicové zelené, což něco zcela výjimečného (vždy musíme mít něco extra) tak to dost dobře nejde. Oni s komunisty spolupracují všichni, když se jim to hodí, nejenom ČSSD viz. minulé prezidentské volby.
Ono je vůbec zajímavá ta škatulka "komunismus". Pro někoho je komunista ten, kdo je proti radaru a nesouhlasí s politikou USA.
Myslíte si, že je možné nahlížet stejně na 50.léta, 60.léta a normalizaci? Myslíte si, že Stalin, Tito, Castro, Napolitano, Ortega, Allende patří do jednoho pytle? To je jako kdybych tvrdil, že Pinochet, Regan a de Gaulle jsou jako Hitler.
Dle mého názoru je problematika komunismu a socialismu zjednodušována a chytají se jí militantí antikomunisti (opírající se často o fašismus a rasismus) a oni, tuto problematiku vpřed neposouvají.
Zhlédnuto 1395 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press