Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Že by sebevražedný instinkt?

lubomir Man, 31.10.2010
Slyšel jsem to na TV přímo z úst předsedy vlády. ODS chystá do prezidentského úřadu – když všechno půjde podle jejího předpokladu – Přemysla Sobotku. Tu nejméně domrlou rostlinku ze své vyprahlé osobnostní plantáže! Anebo jste už někdy ve svém životě slyšeli z úst tohoto politika splynout nějakou moudrou – anebo aspoň chytrou či vtipnou myšlenku nebo slovo, něco, co byste si mohli zapamatovat, anebo o tom mohli aspoň na okamžik zapřemýšlet?
Já ne! Vidím v tom člověku jen přetvářku, licoměrnost, plytkost, herecké móresy, to když si střídavě nasazuje buď masku solidnosti (to nejčastěji), nebo příležtostně i vědeckosti - to když např. v ČT vyrukuje s nápadem analyzovat – a pak snad i nějak řešit - onu záhadu, proč se Čechy idejí ODS (už tohle slovo "ideje" v sousedství téhle strany je k popukání) ještě jakž takž ujímají – ale Morava ne a ne zabrat! Určitě vznikne v ODS z iniciativy toho pána široká vědecká komise, která se jme onu hádanku luštit, i když každý hadrník ví, že je to stejné, jako bádat, proč se Pepíček tak špatně učí, a Poldovi to jde jedna báseň. Vás, pane Sobotko, opravdu ještě netrklo, proč to s tou Moravou je, jak je? A to si troufáte, třeba zatím jen s povinným upejpáním a jakoby ne úplně na určito, na nejvyšší úřad? Ve kterém jsme kdysi ctili T.G. Masaryka? To opravdu musíme dřít rypákem už samé dno?
P.S. Premiéra - tak vzdáleně od prezidentské volby - zřejmě nikdo k vyslovení jména příštího favorizovaného prezidenta nenutil. Přesto to - a to nepochybně ke škodě své i své strany - učinil. Stejně jako nikdo nenutil jeho stranického předchůdce ve funkci k oné řadě nezapomenutelných výroků, které ho "proslavily" a nakonec i pochovaly. Nejde zde o nějakou psychickou úchylku, společnou všem předákům téhle strany? Třeba o sebevražedný instinkt? Který na jejich jedovaté půdě vykvetl místo instinktu politického?
Zhlédnuto 1271 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press