Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

VV jdou do nicoty - a kde mohly být!

lubomir Man, 21.12.2010
Osudově vedle šlápli politici VV, když na koberečku u prezidenta republiky kývli na pokračování vládní spolupráce s ODS a TOP 09. Toto kývnutí vyjadřuje totiž nejen jejich smíření se s dosavadním trendem voličských prefrencí, které v průběhu jejich vládního objetí s Kmotry 1 a Kmotry 2 ( a právě z důvodu tohoto objetí), klesly z původních jedenácti procent na současných procent šest, ale též jejich připravenost pokračovat v této sebevražené spolupráci až do okamžiku, kdy dosavadní trend sklouzne až do podpětiprocentní existenční nicoty. Dílo tak bude dokonáno, bude spokojen prezident, budou spokojeni kmotři obou stran - a po Zelených zapějí andělé své miserere i nad véčkaři.
A přitom – jaké úžasné možnosti se jim nabízely, kdyby se na Hradě zachovali jinak. Kdyby prohlásili, že jejich antikorupční zásady se octly v tak příkrém rozporu s korupční povahou obou jejich dosavadních vládních partnerů, že další partnerství se jím jeví jako nemožné, jakkoli je k němu nutí i sám nejvyšší představitel země. Kdyby heslo "odlangerizovat politiku" nevyužili jen jako taktický prvek pro jednu příležitost, ale jako trvalý a neměnný požadavek, podmiňující ochotu VV s kýmkoliv o čemkoliv jednat.. Bylo by to hrdinné i husitské – a přemnozí lidé v této zemi, včetně příznivců ODS, ctících principy slušnosti a nezávislosti, by napříště neváhali tuto odvážnou a své zásady za všech okolností dodržující stranu podpořit. Trend její oblíbenosti se mohl obrátit ve svůj pravý opak, strana by rostla, nejpravděpodobněji nejvíc na úkor korupčnické ODS, andělé by straně zpívali jinak, a véčkařům by nemuselo ani trošku vadit, že pán na Hradě vraští nespokojeně čelo.
Nestalo se, jedinečná možnost propadla – a pro véčkaře se tak stávají jejich současné šestiprocentní prefrence posledním vrškem v horském hřebenu, za kterým bude teď již jen rovina.
Zhlédnuto 948 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press