Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Moc si proti nám nevyskakujte

lubomir Man, 4.5.2013
Zdá se, že premiérovi Nečasovi policie nešmakuje. To jako všeobecně a zvláště pak, když si dovolí šmátrat v blízkosti jemu spřízněných duší. Už jednou, tuším během kauzy s letouny casa, zabouřil proti tzv. policejním plukovníkům, kteří - dle jeho tehdejšího vyjádření - prý nebudou určovat, co se bude nebo nebude v republice dít. Naše obecenstvo tehdy velice zpozornělo, protože mu tak nějak vědomě i podvědomě došlo, že ani Al Capone z Chicaga by se k dané problematice nevyjádřil přiléhavěji. Ale čas šel, mnozí zapomněli a mnozí se také utěšovali, že to byl tehdy z premiérových úst náhodný úlet, jaký potká občas nás všechny, a proč by tedy ausgerechnet měl vynechat českého premiéra.
Jenže on se dostavil pátek 26. dubna – a ono to v Událostech na ČT zabouřilo znovu. Premiér se do policie obul podruhé – a tentokát za to, že si dovoluje šmejdit kolem jeho zdravotního poradce a někdejšího ministra zdravotnictví Julínka – a konkrétně kolem neprospěšnosti jeho kroku z ještě ministerských dob, kdy státní leteckou zdravotní službu převedl na dvě soukromé společnosti a státní kase tak údajně způsobil ztrátu kolem 800 milionů kč. Naiva by v téhle situaci samozřejmě čekal, že premiér, který je spolu s ministrem financí nejbytostněji zodpovědný za stav našich financí, vysloví policii pochvalu za lopotivou činnost stovek jejích příslušníků, která onomu zjištění ztráty musela předcházet – ale omyl, milý čtenáři - on se té policii vysmál, předpověděl jí, že tohle bude největší blamáž v její historii, že je prostě celé tohle policejní pátrání pro kočku a pro kočku jsou tedy i všichni lidé, kteří za pátráním a vyšetřováním kolem Julínkovy čnnosti na jeho bývalém ministerstvu zdravotnictví stojí. Docela jako by on věděl víc, než k čemu se dopídily desítky a možná i stovky vyškolených a v desítkách jiných kauz osvědčených kriminalistů, jako by on, coby premiér, vlastnil svou premiérskou policii, která mu už mezitím na primátorský stůl navršila důkazy protichůdné, které z šetření české policie učiní balast, vhodný tak nanejvýš k vhozu do Vltavy.
Nic takového samozřejmě neexistujeí, to jen premiér Nečas vyjadřuje svoji nejhlubší víru v to, že jej veškeré finanční ztráty republiky nezajímají a nechce o nich ani slyšet, pokud by z nich měli být obviněni lidé blízcí buď jemu osobně, či jeho straně nebo vládě. A ještě jedno poselství lze z jeho vystoupení vyčíst. Vedle posměchu a snahy ponížit všechny, kteří se z posledních sil snaží zabránit, aby se republika nestala Bronxem, vyčuhuje z jeho postoje a vlastně i tónu hlasu hlavně hrozba. Moc si proti nám nevyskakujte, ať už policajti nebo nepolicajti, protože přijde Den.
Zhlédnuto 880 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press