Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

"Bohouš" Gazdík a referendum k církevním restitucím

lubomir Man, 21.11.2013
Většina z nás si postavu Bohouše z Foglarových Rychlých šípú dobče pamatuje. Zláště když jistá postava současné politiky - myslím tím poslance s tváří jelimánka Gazdíka - nám tu postavu stále a co nejvrtošivěji připomíná. A to svou neuvěřitelnou licoměrností i proradností, porážející ze židlí televizní posluchače od Šumavy k Javorníků - s jedinou výjimkou ovšem - totiž moderátorú a moderátorek ČT, přijímajících jeho absurdní a nesmyslné zhůvěřilosti z co největší blízkostí s vážným a dokonce jakoby i zamyšleným výrazem ve tvářích. Namísto toho samozřejmě, aby se v reakci na ně - jak by učinili normální lidé - buď hystericky rozkřikli, zaplakali či rozeřvali smíchem.
Pro ilustraci: stalo se po 13 hodině ve středu 20. ledna, moderátorka Tvarůžková si v programu ČT 24 pozvala do studia pojednávaného pana Gazdíka a zeptala se ho, co říká na záměr předsedy ČSSD Sobotky jednat s představiteli církví o zmírnění jejích restitučních požadavků s ohledem na neradostnou finanční situaci státu. \"No jo, to jsou celí oni,\" zareagoval na otázku Gazdík, \"chtějí to hodit na církev\". A moderátorka na to nic, jako by to od nepravděpodoného starosty a ještě nepravděpodobnějšího politika přijímala moudrost. Či jako by to sociální demokraté či jejich předseda Sobotka osobně házeli na církev něco, co bylo původně na jejich bedrech.
Jenže, pane Gazdíku, osnovateli hluboce protirepublikánského a protimasarykovského daru církvím byla výhradně Topolánkova a později Nečasova (spíše ale vaše Kalouskova) vláda na straně jedné - darovatelů - a na straně druhé stály církve - coby přijímatelé daru. Ti první - ty vlády - se jak je vám určitě známo, už neexistují, nezůstala po nich ani kancelář, ani pokladna a ani razítko, takže obracet se k nim by postrádalo smysl. Zbývá tedy to druhé rameno státně církevního kamarádšoftu - církve, které by svým vstřícným gestem a porozuměním mohly finanční situaci státu skutečně ulehčit. Takže rozhodnutí předsedy ČSSD se u církevních kruhů o něco takového pokusit, je svědomitému občanu republiky naprosto srozumitelné. Ne tak ovšem vám, pane Gazdíku, prože vý už máte své jisté - a to právě za onu státněpoltickou aktivitu, která nám, obyčejným, vyhání peníze z kapes. Proto vám byly státní finance šumafuk, už když se restituce vyjednávaly, a jsou vám - jak je zřejmo - šumafuk i dnes - a zřejmě ještě víc, než dřív. A člověka při pohledu na vaše bohušovské grimasy a pošklebky napadá: Nebylo by vůbec zevšeho nejlepší připojit se k požadavku KSČM uspořádat na téma církevních restitucí celostátní referendum? Strana Úsvit přece referenda propaguje a náš největší odborník na ústavní právo Václav Pavlíček nám referendum k církevním restitucím přece už před časem doporučil jako nejjistější cestu, jak z pasti restitucí uniknout - a to tou nejdemokratičtější cestou. Stále ještě na tohle výsostné vyjádření názoru našich lidí není pozdě.
Zhlédnuto 891 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press