Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Ale to jen kdyby ČT byla spravedlivá

lubomir Man, 27.4.2014
Probíralo se dnes na ČT24 100 dní Sobotkovy vlády. Moderátorka Kroužková si na tuto probírku pozvala profesorku Dvořákovou a jistého redaktora, který k oněm novovládním stu dnům řekl zhruba toto: "Mile překvapil ministr Zaorálek. Oproti svým výpadům proti zahraniční politice předchozích vlád, zaujal nyní - coby úřadující ministr - v otázce Ukrajiny odpovědný postoj, který je plně v souladu s postojem EU." Bylo to proneseno jako výraz nejvyššího ocenění a uznání, jakého se Zaorálkovi mohlo dostat. Kroužková to pochopitelně přijala s povděkem a neměla k tomu ještě pochopitelněji co dodat.
Uvedu nyní, jak by debata navazující na poslední redaktorova slova mohla pokračovat, kdyby na místě moderátorky Kroužkové byl člověk, kterému by v šlo o dobrou pověst a úroveň zpravodajské redakce ČT, nemluvě už o ze zákona vyplývající nadstranickosti a nestrannosti veřejné televizní služby:

"Mile překvapil ministr Zaorálek...zaujal odpovědný postoj, který je plně v souladu s postojem EU."

"Vy máte zato, že být v souladu s postojem EU znamená být v souladu se spravedlností?"

"No - víte, já - tady je - já nevím - asi víc pohledů."

"Pochopitelně. Například ten, že nebýt trvalého štvaní lidí z EU na Majdanu - z našich pak Kocába, Füleho, Kohouta a Štětiny - a nebýt hlavně pěti miliard dolarů, zhruba tedy sto miliard korun, které do akce Majdan a nejpodstatněji do žoldu pro manifestanty vložily USA, žádný problém Ukrajiny či Krymu by dnes vůbec neexistoval. Víte, pane redaktore, já jsem si to spočítala, a při odhadovaném počtu čtyřiceti tisíc každodenních manifestantů a při předpokladu, že jim byla rozdána pouhá polovina z uvedených sto miliard korun, si každý z nich za "boj za ukrajinskou svobodu" odnesl z Majdanu do své kasičky zhruba jeden miliom 200 000 kč. Tomu já říkám obětovat se za vlast."

"No počkejte, vy - vy - považujete ten údaj o pěti miliardách dolarů z USA za věrohodný?"

"Bohužel ano. Nejdřív s ním vyšel ven veterán americké výzvědné služby Ricard. Nu a protože jeho zapírání se vládě USA jevilo jako kontraproduktivní, potvrdila jej o něco později i sama náměstkyně ministra obrany Nulandová."

"No dobrá - ale - víte, nechápu, proč by si USA na Ukrajině tak pouštěly žilou. A - jakou roli - v tom všem hraje EU?"

"EU v tom hraje roli ledoborce, za kterým pluje a vavříny se chystá sesbírat vlajková loď USA nebo NATO, jak chcete. Nejřív má být Ukrajina přijata do EU - to se už, mám zato, stalo - brzy potom i do NATO, a pak se spustí všechno to, co za celým nákladným cirkusem na Majdanu stálo od samého začátku."

"Co to - jako - má být?"

"Navezení amerických raket krátkého doletu do východních oblastí Ukrajiny, nejbližších Moskvě. A ty pak spolu s raketami v Gruzii a Polsku vypálit v jeden ráz směrem na tzv. říši zla. Prostě vymazat Rusko z mapy světa."

"Odkud tohle - proboha - všechno máte?"

"Od někdejšího hlavního poradce prezidenta Reagana a dnes vysoce uznávaného amerického ekonoma Dr. Paula Craiga Robertse. Promluvil o tom ve vysílání slovenského Svobodného vysílače, slyšela jsem to na své vlastní uši."

"A kdy to - jako - má vypuknout?"

"Roberts tvrdí, že ten vývoj je neodvratný. Čeká se jen na zklidnění východních oblastí Ukrajiny. Hned potom se tam rakety začnou navážet.
Ale počkejte, vidím, že jste šíleně zbledl. Probohasvatého, tak - víte co? Rychle si představujte, že z toho - republikána Robertse - se postupem doby - stal nakonec skalní komunista, něco - na způsob Semelové - nebo Grebeníčka. To by vám - mohlo pomoci. Pomóóóc!"
Zhlédnuto 858 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press