Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

IPSOS lže jako když Washington Post tiskne

lubomir Man, 14.5.2015
Začátkem dubna se v seznamu agentur, oznamujících, jak české obecenstvo politicky smýšlí, objevilo zcela nové (aspoň pro mě), jméno – IPSOS. Přineslo tak překvapivé informace o tom, co všechno se nám honí v našich českých hlavách, že jsem si informaci o této agentuře vyhledal na internetu a dověděl se, že IPSOS provádí výzkum trhu, marketingové poradenství a tvorbu maketingových strategií. Jde o mezinárodní společnost, působící ve 49 zemích světa, ale informace o tom, kapitál které země za ní převážně stojí, v informativním výkladu chybí. Zřejmě záměrně. Ale když si přečtete, k jakým závěrům se tato agentura u nás dopracovala, nebude pro vás problém tu zemi uhádnout. Ostatně posuďte sami.
°Celkem 54% dotázaných vnímá současné Rusko jako říši zla
°Putin se svým negativním hodnocením (71%), velmi přibližuje J.V. Stalinovi, kterého negativně hodnotí 77% respondentů.
°Většina veřejnosti (59%), hodnotí negativně prosazování ekonomického vlivu Ruska.
°Činností ruských tajných služeb se obává 68% dotázaných.
°Postoje prezidenta Zemana vůči Rusku podporuje pouze třetina obyvatel (37%).
Tolik tedy k nálezům agentury IPSOS, po jejichž přečtení vás může napadnout jediné: jestli jste už totiž kdy v životě předtím narazili na větší snůšku nesmyslů a absurdit, než je tato. Však také jeden z prvních ohlasů na zveřejněná zjištění IPSOSu na internetové stránce Novinky.cz zněl: „Tak tenhle výzkum musel proběhnout jedině v pražské kavárně.“ Ale možná že ani tam by výsledek průzkumu nedopadl, jak se uvádí, takže nejpraděpodobněji si v IPSOSu své údaje coby svá nejhoroucnější přání prostě vymysleli. Napovídá tomu i fakt, že se agentura neobtěžovala udat počet respondentů či údaj, kdy či kde výzkum proběhl. Jedním slovem NIC. Potvrzující, že tahle vykutálená společnost nemá u nás provádět výzkum veřejného mínění, ale zřejmě jen – a to výhradně - ovlivňovat veřejné mínění.
Takže tohle nám v našem lživém informačním prostředí ještě chybělo. Ale abychom si od špatných zvěstí na okamžik ulevili, přidám i osvěžující pravdu z ankety, zveřejněné před několika málo dny taktéž na internetových Novinkách.cz. A v této anketě, kde se zaznamenává hlas za hlasem a kde se tedy švindlovat nedá, byla čtenářům položena otázka vcelku totožná s poslední otázkou, kterou údajně též IPSOS položil svým respondentům. Ta otázka zněla: Souhlasíte s návštěvou prezidenta Zemana v Moskvě?
A teď si pánové z IPSOSu výsledek ankety dobře zapamatujte a srovnejte jej s procenty, které jste uvedli vy.
94 % dotázaných odpovědělo: ANO, 4% odpovědělo NE a 2% procenta respondentů odpovědělo NEVÍM.
PRAVDA a CIZÍ VÝMYSLY O NÁS . – tak by se dal též otitulkovat tento článek.
Zhlédnuto 687 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press