Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Brexit - čí je to výhra a čí porážka?

lubomir Man, 24.6.2016
Je to v prvé řadě porážka Washingtonu. EU není totiž vynálezem Evropanů, ale je – jak prokázaly nedávno objevené dokumenty v Národním archivu USA – vynálezem CIA. Pro USA totiž bylo a je jednodušší ovládat jeden politický a hospodářský celek – tedy EU – než ovládat 28 separátních evropských států. A současný odchod Britanie z EU může být předzvěstí odchodu dalších zemí z EU, resp. i jejího konečného rozpadu.
Ale nejen to. Kde je psáno, že po rozkližování EU nebude následovat i rozkližování NATO, taktéž vynálezené Američany, aby pro lepší dojem mohli své vlastní válečné eskapády podnikat pod mezinárodní vlajkou? Po Brexitu se zdá být možné všechno, a oslabení NATO by vládnoucí americké neokonzervativce bolelo možná ještě víc, než současné oslabení EU.
A co američtí finančníci? Kdyby brexit prohrál, byla by zde pro Wall Street naděje, že po čase odejde ze scény též jeho konkurent v Londýně, což je Centrální banka Anglie. Protože až zatím platila a dosud platí v Britanii libra, ale bylo jasné, že tahle výjimka, kterou pro svou zemi vybojoval na EU Cameron, nemůže být na věky. A že tedy poté, co i Britanie přijme euro, padne i její centrální banka, protože nemůže existovat centrální banka bez své vlastní měny. Takže Londýn by přestal být jedním z finančních center světa a obracet by se napříště musel i on na banku evropskou. Po brexitu ovšem naděje Wall Streetu, že jeden z jeho konkurentů padne, zmizela, čímž se dostáváme i k zodpovězení otázky, komu tedy brexit naopak pomohl.
Pomohl všem, kteří trpěli a trpí nadvládou Washingtonu nad světem. Pomohl všem mimo jedno procento současných obyvatel této planety, kteří dnes vlastní polovinu jejího bohatství a mají neovladatelný apetit i na polovinu druhou.
Zhlédnuto 642 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press