Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Odpověď p. Duškovi

Vážený pane Dušku,
odpověď na Vaši výzvu jak řešit povolební patovou situaci není jednoduchá. Předně je třeba říct, že za patový výsledek (mimo jiné) můžou dvě okolnosti:
1) Je zde nastaven systém přepočítávání hlasů, který za minulé vlády (svorně) schválili poslanci ODS a ČSSD. Ten posiluje větší stranya oslabuje menší. Kdyby platil předchozí systém poměrného přepočítávání, byly by výsledky voleb jednoznačnější. Myslím si, že tento systém není spravedlivý ani demokratický (zvlášť není vhodný pro naši partikulární republiku)
2) Vzpomeňte si, jak předvolební kampaň očernila J.Paroubka. Nejsem sice jeho fanynka, ale uznávám, že to byla podpásovka. Tím ČSSD přišla samozřejmě o určité procento preferencí.

Výše uvedené dva body byly realizovány dle hesla : účel světí prostředky. Třetí bod, který se řídil podle tohoto hesla, bylo "získání" 2 hlasů opozice.

Tento způsob konání politiky považuji za nemorální. Když už dopadly volby, jak dopadly, jako nejsprávnější bych viděla sestavení úřednické vlády nezávislých odborníků (kteří by se nebáli vyčistit smetiště po politicích) s určitým posílením prvků přímé demokracie.
Zhlédnuto 1465 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press