Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Návrat sparťanského státu

Marie Svobodová, 15.1.2008
K debatě o poplatcích připojuji fakt, že oněch 30Kč požadovaných na pacientů zůstává v kapse příslušného pana doktora/doktorky. Podle novinky.cz si tak každý z nich přilepší asi o 210 000 Kč ročně. Počítám.li dobře, tak to máme 17 500kč měsíčně už k tak "velmi slušnému" příjmu lékaře navíc, tedy částka, kterou většina pracujících v ČR měsíčně nedosáhne.

Ekonomicky vzato, jedná se vlastně o rovnou daň, jakousi formu "daně z hlavy", což je diskriminující a nespravedlivé, neboť nejsou zohledňovány příjmy pacientů. Další nespravedlností je fakt, že postihne především občany s horším imunitním systémem, kteří právě z tohoto důvodu nemohou dosahovat lepších příjmů.

Výsledek? Bude se zvětšovat frustrace a nespokojenost, hlavně u lidí starších a chronicky nemocných. To je ovšem začarovaný kruh, neboť imunita těsně souvisí z psychickým stavem. Přidáme-li k tomu fakt, že část lékařů ve snaze vylepšit si příjem budou zvát své pacienty ke zbytečným kontrolám, tak se "nemocnost" paradoxně ještě může zvýšit.

Co vy na to, páni politici? Zase zvýšíte po čase poplatky? Nebo se začnou nemocní střílet? A nebo zvolíte méně nápadnou a v posední době velmi "moderní" metodu - EUTHANÁZII?
Zhlédnuto 1309 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press