Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

odpověď panu Mockovi

Vážený pane Mocku,

Číslo 666 je v bibli užito jako symbol, ostatně těch symbolů a asociací je tam velmi mnoho (viz. např. ta šelma). Číslo 6 je chápáno jako číslo nedokonalé, neboť vzniká zmenšením č. 7, které je židovskou tradicí považováno za číslo posvátné. Číslo 666 - tedy tři šestky dohromady -představuje jakési znásobení zla v době posledních dějin lidstva, před druhým Ježíšovým příchodem. O tom, zda obsahuje čárový kód konkrétně toto číslo, se vedou diskuse. Já nejsem kompetentní na to odpovědět.

Vězte, že nepatřím k sektářským fanatikům, kteří bijí na poplach a očekávají v bunkrech blízký konec světa. Jen se snažím vnímat znamení času a doby a chtě nechtě - apokalyptickou diagnózu prostě nemohu vyloučit. Nemohu ji ovšem ani potvrdit - ostatně v bibli je psáno, že kdy ten den nastane, nikdo neví, jen Bůh Otec.

Nikde jsem neuvedla, že zlo jsou ti, co se mnou nesouhlasí. Svobodná vůle byla člověku dána, aby se rozhodoval v životě pro dobro nebo jeho opak - pro zlo. Vím, že v dnešním světě postpostmoderny a superliberalismu je těžké v řadě případech vysvětlovat, co je dobré a co zlé. Já vycházím z bible jako základu pravdy, kterou nám po staletí hlasy proroků sděloval sám Bůh. Říká Vám něco Desatero? Nový Zákon pak přidal podstatné věci o lásce k lidem navzájem, která je odrazem lásky Boha k lidem. S tím úzce souvisí kříž a Ježíšova vykupitelská smrt. Ten úryvek z knihy Jana Pavla II, že každé zlo existuje také proto, aby v nás vzbudilo lásku - jde tímto směrem. Ten kdo se alespoň trochu snaží pochopit tajemství Kristovy oběti - obrovské utrpení, které podstoupil jako vykoupení za naše hříchy, ten také snáze pochopí onen výrok J.P.II. Uvedla jsem to proto, že je to o naději - a té dnešní člověk - pohlcen tolika problémy dnešního světa - mnoho nevidí...

Transcendentální - obejdeme-li Kantovu filosofii - znamená také přesahující, překračující. V tom smyslu to bylo také použito - naše konání nás překračuje - nic není zapomenuto. Potvrzuje to i moderní fyzika. Ale ještě ke Kantovi - ač byl člověkem hluboce věřícím, svou filosofií otevřel bránu těm, kdo Boha popírají a všem dalším úpadkovým filosofickým proudům - až po dnešek. Já si na filosofa nehraju, ale dávám přednost metafyzice Tomáše Akvinského.
Antikrista od I.K. jsem nečetla. Ale mám pro Vás tip - co takhle pro změnu Antikrist z pera Vladimira Solovjeva?
Zhlédnuto 1566 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press