Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Odpověď p. Kučerovi - bible dává návrh

Marie Svobodová, 7.4.2008
Vážený pane Kučero,

Vaše soudy jsou ukvapené a příliš zjednodušené. Tohle není seriózní publicistika. Používáte stejné prostředky, jako naše vládní média, která zcela jistě za to kritizujete.

Ve svých příspěvcích jsem nechtěla propagovat určitou církev nebo víru. Chtěla jsem se na věci dívat jen z jiného, chcete-li - \"duchovnějšího\" rozměru. A když jsem si vypůjčila citát Jana Pavla II, strhla se lavina... A já musím na ni reagovat a bránit se.

Začnu od \"Adama\". Co je vlastně církev? Ježíš řekl Petrovi : \"Ty jsi Petr (to znamená skála) a na té skále zbuduji svou církev. Zde začíná historie církve, důležitý impuls byl dán apoštolům po Kristově vzkříšení a seslání Ducha svatého. Kdyby Kristus nevstal z mrtvých, jen těžko by apoštolové nacházeli takovou odvahu a moudrost k hlásání \"enengelia\". A kromě Jana všichni zemřeli mučednickou smrtí. Vznikají první křesťanské obce, Petrův stolec byl ustanoven proto, aby se zabránilo \"roztříštění\", aby byla jednota. To vše s pomocí Boží a přítomností Duca svatého. Řekněte sám - která organizace zde funguje už 2000 let? Musí v tom být něco \"nadpozemského\".

Vy za vším vidíte jen komplot a peníze. Ale i církev - tu tvoří všichni pokřtění lidé - se svými aktivitami na poli evangelizace a charity - musí z něčeho žít. Ptáte se, kde bere peníze? Pokud to nevíte, tak občas existují ve všech kostelích světa sbírky \"svatopetrský haléř\", kde peníze použité jdou přes Vatikán na pomoc zemím postiženými různými katastrofami atd.

To, že se ve Vatikánské bance vyskytl jistý Marcinkus, který dělal pochybné transakce - mohu za to já, nebo kterýkoli jiný člen církve? Pokud J.Pavel II svěřil Marcinkusovi určitou funkci ve Vatikánu (píšete, že jde o rok 1981), zcela určitě nevěděl, čeho se tento člověk dopustí. Následující rok - krach italské banky. V každém případě byl ve funkci 1 rok. Lidsky řečeno - vy dáte za někoho ruku do ohně? Pokud Vám někdo udělá v rodině velký podraz a lidé začnou obviňovat i Vás, zdá se Vám to fér?

Ještě k Janu Pavlu II. - ano, ve svých promluvách nepřímo narážel na komunismus. Jako totalitní systém, který hlásá třídní boj a nenávist, není slučitelný s principem křesťanství založené na lásce k bližnímu. Proto komunistický režim pronásledoval církev, mnoho kněží a řeholníků bylo ve vězení, někteří i zemřeli na následky mučení v 50.letech (viz. farář Toufar). Komunisté ve své nenávistné propagandě používali hesla - \"že to byli špízlové Vatikánu...\"

Stejně jako komunismus - kritizoval Jan Pavel II. i liberalismus, konzumní společnost a sociální nespravedlnost. I tyto jevy - obdobně jako komunismus - nejsou slučitelné s principy křesťanství.

Nevím, jak můžete tvrdit, kdo je čí přítel. Pokud se někdo s někým - na dálku - zná, nebo mají v jistých ohledech podobné názory - nelze ještě přece hovořit o přátelství. To platí i o vztahu J.P.II. k Tatcherové či Reaganovi. Troufla bych si tak tvrdit, že J.P.II. byl přítelem svému sekretářovi Dziwiszovi nebo nynějšímu papeži J. Ratzingerovi, s nimiž velice uzce spolupracoval. K ostatním lidem choval úctu a křesťanskou lásku - a už z podtaty své víry a úřadu by nikdy nepodporoval krvavé řádění. Vždy vystupoval za humanitární řešení konfliktů a smíření.

Při svém výčtu jste zapomněl třeba zmínit, že před plánovanou invazí do Iráku navštívil Bush papeže J.P.II. Ten Busche od toho ostře odrazoval - navzdory tomu, že to tehdy nebylo \"populární\".

Papež byl veliký v tom, že uměl vést dialog s lidmi jiné víry i jinak smýšlejícími, omluvil se za chyby a proviněními církve, kteří způsobili lidé, kteří se zprovevěřili jejímu poslání o vzájemné lásce mezi lidmi a hlásáním evangelia. Zároveň J.P.II. vždy hlásal to, co bylo správné z hlediska křesťanské morálky a biblické pravdy zjevené Bohem.

To se týká i nepopulárních témat jako kondomy, antikoncepce a interupce. Kondom není lék na AIDS, naopak ještě podporuje sexuální promiskuitu, různé perverze a nevěru. Lékem na AIDS je tradiční rodina založená na manželství a především věrnost.( Příkladem toho, že to funguje, je Uganda. Tam se dostali k vládě křesťané a začali s masovou propagací křesť. morálky. Počet nových HIV pozitivních se tam drasticky snížil. Nevím ale, jak je to teď - myslím, že už je tam jiná vláda a situace s HIV se opět zhoršila).
Antikoncepce a interupce zcela odporují přirozenému biologickému řádu a přikázání nezabiješ. Už jste viděl někdy mrtvolku potraceného dítěte? Zkuste se podívat na fotky z internetu a přestanete tvrdit, že to není člověk. Interupce - ať už jí říkáte eufemisticky mini, midi nebo maxi je vražda bezbranného lidského tvora, jehož život vzniká v okamžiku početí - od té doby nosí veškerý genom lidství... Interupce proto považuji mezi největší masová zla této doby. Jen v naší republice bylo od r. 1957 takto zabito více než 3 000 000 lidských bytostí.

Co se týká svobodných zednářů - již v roce 1738 odsoudil bulou In Eminenti tuto organizaci papež Klement XII. Zednářské rituály a ideje jsou s katoliclkou víru zcela neslučitelné. Pokud někdo z církevních představitelů je členem lóží - pak i on možná vědomně pracuje proti církvi. Za to bude nést před Bohem odpovědnost. Možná vás bude zajímat, že to byli právě svobodní zednáři, kteří ve 20.století prosadili legalizaci potratů - do té doby něco dosud neslýchaného.

Papež Pius XII. za druhé světové války tajně pomohl tisícům Židům v jejich útěku z Říma před nacisty. Nyní odtajněné archivy dokonce svědčí o tom, že ho fašisté chtěli zabít jako nepohodlnou osobu. Protože tento záměr byl jedním vysokým nacistickým činitelem vyzrazen, byl papež zachráněn. Lži a pomluvy na osobu Pia XII. by s přihlédnutím ke všem historickým faktům měly být již dávno smeteny ze stolu.

S panem Jochem z Občanského Institutu se shodnu akorát tak v pojetí tradiční rodiny a na interupcích. On ale nemá právo mluví za církev jako takovou a myslím, že své aktivity - např. ohledně radaru - takto ani neprezentuje.
Zhlédnuto 1401 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press