Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Už nevím, jak to nazvat...

Marie Svobodová, 7.4.2008
Pane Kučero,

asi se neshodneme téměř v ničem. Váš účelový výčet faktů se omezuje jen na to, co by mohlo církvi pouze uškodit.

Jak už jsem uvedla - církev nejsou jen papež, biskupové, kněží, ale všichni pokřtění, kteří se k ní hlásí. Všichni jsme lidé hříšní. Pokud se někdo dopuští tzv. \"do očí bijících\" špatností a je při tom člen církve, automaticky podle Vás je vina celá církev? Tohle nejsou solidní argumenty.

Ukažte mi, v čem - v jakých skutcích - se provinil papež Jan Pavel II. Nemáte ani jeden solidní důkaz. Vaše vykonstruované teorie komplotu vycházející z pochybných a štvavých materiálů tím pro mě nejsou.

Pius XII. skutečně vydal prohlášení odsuzující fašismus. To, že byl možná méně radikální, než se čekalo - vyplývalo ze situace, ve které se tehdy nacházel - nechtěl způsobit ještě větší zlo a pronásledování ze strany fašistů. Nemůžete ho odsuzovat, když sám jste nezažil situaci, ve které se tehdy nacházel. A to, že zachránil tisíce Židů, to se moc nenosí, že?

Já jsem psala o kondomech v souvislosti s nemocí AIDS - tak jste to prve nadhodil. Křesťanská morálka nemůže přece říkat : \"chovejte se jako největší prasata, ale používejte kondom, abyste nedostali AIDS!\" To je farizejství a alibismus. Křesťanská morálka musí ukazovat pravdu - vycházející z Božího zákona a Desatera - \"chovejte se mravně a buďte si věrní (a pak nechytnete AIDS).\"

Co se týká potratů - dotyční odborníci jsou ze dvou táborů. Věda ovšem dává za pravdu odpůrcům potratů. Genetická informace, kterou nosí oplozené vajíčko - je toho nejlepším důkazem. Ať mě nazvete fanatikem či ne, já budu stát za pravdou, i když se to momentálně nenosí. Pravda totiž - ze své vlastní podstaty - módě nemůže podléhat. Obdobný postoj zaujímám i v otázce euthanasie.

Včera potraty, dnes euthanasie.... Ve jménu jakých svobod a práv si tato společnost ještě vymyslí likvidaci nepohodlných?....
Zhlédnuto 1329 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press