Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Plakát na květnovou DEMOŠKU

František Stočes, 19.4.2008
Je to sice již šibeniční terním, ale rád by uvedl několik poznámek na téma příštího plakátu. Plakát by měl být v každém případě uměleckým dílem s maximální informační i agitační hodnotou.

Proto bych vybídl všechny aktivisty, kteří mají nějaké náměty, aby se s nimi pokusili přispět. Současně navrhuji či spíše žádám, aby skupina, zodpovědná za tvorbu plakátu vytvořila několik alternativních podob (které by zohledňovaly i eventuální náměty) a předložila je Koordinační skupině k rozhodnutí, která verze půjde do tisku.

Osobně navrhuji, - pokud na plakátu bude symbolický obraz radaru - aby v té kouli byl i smrtihlav (Scull and bones). Co takhle postavičku (obličej) Riceové, která Česku nabízí kouli se smrtihlavem! Nějaký "příznačný" portrét americké ministryně vyhledat v médiích (posoudit eventuelní Copyright!).

Je třeba zvážit i text v tom smyslu, aby přilákal občany - jichž je nejspíše naprostá většina - kteří na demo nejdou proto, že jsou přesvědčeni, že jejich účast na demonstraci je ztrátou času a ničemu nepomůže, poněvadž si panstvo rozhodne bez ohledu na jejich mínění i protesty. Právě tyto občany je třeba plakátem oslovit!

Tímto vyzývám bloggery: Přemýšlejte a pište!
Zhlédnuto 1534 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press