Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Hrozí v ČR fašismus?

František Stočes, 9.5.2009
Neserióznost, se kterou politikové i média – volající po zákazu Dělnické strany – směšují pojmy nácek a fašista, musí každého demokrata zneklidnit. Byť se německým fašistům nacisté říkalo, vůbec to není jedno a totéž.

Zrod nacisty alias nácka

Nacismus znamená nacionální socialismus: praktikovala ho např. ze sociální demokracie odštěpená Česká strana národně sociální vznikla v roce 1897 s programem sociálních reforem a sblížení všech vrstev českého obyvatelstva; nacismus tudíž představuje naprosto legitimní politické hnutí založené na patriotismu. Nacista (národní socialista) vyznává obě ideje - lásku k vlastnímu národu (za současného respektu k národům ostatním), a současně i ideu socialismu)! Fašista však je již národní šovinista, a především antisocialista!

Nacismus německý se zrodil 7. března 1918, když zámečník a básník Antonín Drexler v Mnichově založil pobočku strany Svobodný výbor pro německý dělnický mír, kterou pak v roce 1919 Drexler, G. Feder, D. Eckart a K. Harrer přejmenovali na DAP (Německá strana dělníků - Deutsche Arbeiterpartei).

Po skončení 1. světové války vyslala německá vojenská rozvědka do DAP agenta, který měl monitorovat její činnost. Měl hodnost desátníka a jmenoval se Adolf Hitler. Špion Hitler, údajně zklamán malou revolučností dělníků, usiloval o přejmenování DAP na stranu sociálně revoluční (pak by bylo snazší ji zakázat). DAP posléze přejmenována byla, ale po vzoru rakouském - a proti Hitlerově vůli - na Národně socialistickou německou dělnickou stranu (Nationalsozialistische Deutsche Ärbeiterpartei) - NSDAP.

(pokračování):

http://stoces.blog.idnes.cz/c/82910/Hrozi-v-CR-fasismus.html

Metamorfóza nacistů ve fašisty
Zhlédnuto 1335 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press